В Хмельницькому НВК-7 днями відбулось свято спорту та здоров’я, в рамках якого проведено модуль  проекту #OlympicLab Національного олімпійського комітет України за партнерської підтримки компанії The Coca-Cola Foundation.

На зустріч зі школярами прибули перший заступник відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області Віктор Флентін, відомі спортсмени краю:дворазовий учасник зимових Олімпійських ігор (1992 та 1994 роки) Олександр Бортюк та триразова учасниця зимових Олімпійських ігор (2010,2014 та 2018 роки) Ольга Полюк. В актовій залі були присутні учні 7-8-х класів і вчителі, які спостерігали за тим, що відбувається, з величезним задоволенням та неймовірним захопленням. Зі словами вітання до учасників заходу звернулася директор навчально-виховного комплексу Ольга Горенко,яка відмітила ,що з 2006 року НВК № 7 є освітньо-інформаційним центром розвитку Національної мережі шкіл сприяння здоров’ю України, а в рамках  Всеукраїнської програми Healthy Schools  впродовж цього навчального року заклад став ініціатором та організатором різних цікавих та оригінальних активностей для дітей, батьків, вчителів. Серед них – співпраця з відділенням НОК України в Хмельницькій області. Наразі тут навчається 1150 учнів, у розпорядженні яких три спортзалами, басейн, пришкільні ігрові майданчики,в тому числі з синтетичним покриттям. Десятки школярів займаються веслуванням на байдарках та каное і велоспортом в ДЮСШ-4,популярними залишаються секції з різних видів єдиноборств, футболу та аеробіки.

А далі слово взяли гості. У своєму виступі Віктор  Флентін ознайомив присутніх з олімпійськими цінностями, історією розвитку олімпізму на Хмельниччині, уславленими олімпійцями області та їхніми наставниками. Особливо виділив серед них мешканців мікрорайону Гречани, де розташований НВК-7. Це- Микола Саварчук, Володимир Поворознюк, Надія Тарасова, Анатолій Чернобай,кожен з яких є безпосереднім активістом олімпійського руху. Детально розповів присутнім про  пронесення священного олімпійського вогню миру і дружби 8 – 9 липня 1980 року головними магістралями міста.  Приємною несподіванкою для всіх стала інформація про історію виникнення назви вулиці Олімпійська, що поруч зі школою.  Для кращого занурення у ті події було продемонстровано фрагменти документального фільму «Олімпійський вогонь на Хмельниччині».

А головною інтригою нинішнього  дійства стало спілкування з Ольгою Полюк  – лідером національної жіночої команди України з фристайлу (лижна акробатика), адже вона навчалась у цій школі і перші кроки у спорті зробила в секції  спортивної гімнастики саме тут. Діти виявили зацікавленість, ставили багато запитань щодо її участі у змаганнях високого рівня, особливостей методики тренувань екстремальними видами спорту, психологічною  підготовкою,Ольга  продемонструвала відеоролики зі своїх цьогорічних виступів у США,де  стала переможницею  та призеркою етапів Кубка Північної Америки ,а також посіла 7 місце на чемпіонаті світу з фристайлу. Учні мали змогу ознайомитися з деякими спортивними трофеями Ольги.

Далі у своєму виступі Олександр Бортюк  на власному прикладі показав, що успішно займатись спортом і досягати хороших результатів можливо у різному віці. Долучившись до серйозних тренувань лише в 21 рік, він за 7 років зумів пройти шлях від початківця до олімпійця.Cпочатку Олександр підкорив нормативи майстра спорту у бігу на спринтерських дистанціях, а згодом виконав норматив міжнародного класу у зимовій дисципліні. У його доробку є медалі з чемпіонатів СРСР як з легкої атлетики, так і з бобслею,нагороди з етапів кубку світу. Наразі він є викладачем Хмельницької гуманітарно-педагогічної  академії,перебуває у хорошому фізичному стані і демонструє гарні результати на легкоатлетичних ветеранських змаганнях різного рівня.

Титуловані гості закликали присутніх підтримати збірну України, котра наразі виступає на 14 зимовому Європейському Юнацькому Олімпійському  фестивалі. З цією метою розгорнули  Державний прапор України з автографами популярних вітчизняних та світових зірок спорту  та прапор НОК України  і  провели символічну естафету олімпійського вогню різних спортивних поколінь.

Вони подарували  школі альбоми, плакати, книги з історії спорту, а кращим знавцям олімпійського руху вручили сувеніри, сертифікати. Завершилася зустріч спортивними змаганнями між командами учнів 7- А і 7 – В класів  та селфі в спортивній залі . Всього в заході було задіяно понад 150 учнів та вчителів НВК-7.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Від admin