16 лютого у Стамбулі (Туреччина) на 24 чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) у приміщенні  за участі представників 20 країн українці виграли сім медалей – чотири золоті і три срібні. На цих змаганнях були помітними і легкоатлети, які життєво пов’язані з нашою областю.

Хмельничанка Марина Бех-Романчук уже першим стрибком у довжину на 6,49 метрів могла б оформити перемогу.Проте, в подальшому лише нарощувала свою перевагу.  У третій спробі вона приземлилася на позначці 6,70 метрів, а у заключній, шостій, – на 6,76 метрів і забезпечила собі золоту нагороду.Рекорд чемпіонатів  ABAF (6,96 метрів), котрим володіє сербка Івана Шпановіч,поки що встояв.Cподіваємося на цікаве суперництво між ними на березневому чемпіонаті Європи в приміщенні у Глазго.Нагадаємо, що свого першого успіху на міжнародній арені Марина досягла саме в Туреччині: в 2011році виграла перше місце на 11 літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у Трабзоні. В останні роки весною та восени вона проводить якісні навчально-тренувальні збори на спортивних аренах в цій країні.

 20-річний студент Кам’янець-Подільського національного університету майстер спорту Олег Мирончук завершив бігову дистанцію 800 метрів 5-м  (1хв 49,76 сек).На жаль, цей перспективний легкоатлет не представляє наш край,а віддав перевагу Чернівецькій області, так як почав сходження до високих результатів  у рідній Хотинській ДЮСШ.

Ще одна дебютантка збірної  України  майстер спорту Наталія Ручківська також посіла п’яте місце у бігу на 60 метрів з бар’єрами (8,36 сек).За вихованку  Старокостянтинівської ДЮСШ,а наразі киянку ,палко вболівають не лише в столиці, але й у рідному місті дитинства і юності,де на неї завжди чекають родичі, перший тренер Володимир Гоняк,друзі та однокласники.

Порадував своїх шанувальників досвідчений Віктор Самолюк з Київщини,який і в 32 роки продовжує прогресувати,адже недавно встановив особистий рекорд у штовханні ядра. Цього разу він задовольнився результатом 18,79 метрів,який вивів його на 6 місце.Тренує  Віктора батько –Анатолій Самолюк родом з Ізяславського району,який в 1970-х роках володів рекордами Хмельницької області  в метанні диска і штовханні ядра на рівні майстра спорту.Сподіваємось що навесні вони проведуть черговий навчально-тренувальний збір у Кам’янці-Подільському і вкотре Віктор побореться там за перемогу на Всеукраїнському турнірі з легкоатлетичних метань на честь олімпійських чемпіонів з Хмельниччини Анатолія Бондарчука і Фаїни Мельник (18-20 квітня).

Від admin