Протягом місяця у Хмельницькому  тривала  міська ліга за програмою ІААF «Дитяча легка атлетика». Цей спортивний захід, для якого за кошти міста закупили спеціальний інвентар на 100тис. грн., проведено на такому рівні вперше.

Відбулося 6 зональних  турів, у яких змагались учні п’ятих класів (по 10 учасників в кожній команді) з 30-х шкіл міста . Хлопці та дівчата демонстрували навички з елементами легкоатлетичних метань, бар’єрного бігу, стрибків, комплексної естафети. П’ять випробувань, успішно опановані школярами, дали їм уявлення про легку атлетику. Метою систематичної організації такої ліги є можливість обрати школярами улюблений для себе вид легкої атлетики і почати систематично тренуватися в одній з ДЮСШ міста.

Фінальні змагання за участі шести найуспішніших команд-переможниць попередніх турів, відбулися 26 лютого в спортзалі ДЮСШ-3 . За результатами змагань команди- учасниці розподілились наступним  чином:

І місце – спеціалізована середня загальноосвітня школа №29,

II місце – навчально-виховний комплекс №4,

III місце – гімназія №2,

IV місце – навчально-виховний комплекс №6,

V місце – навчально-виховний комплекс №2,

VI місце – навчально-виховне об’єднання №23.

Тепер переможці мають можливість представляти Хмельницький на етапах Західноукраїнської ліги за програмою “Дитяча легка атлетика IAAF”, яка стартує у другій половині березня..

Змагання пройшли надзвичайно активно та бадьоро. Усі учасники та організатори змагань(департамент освіти та науки, управління молоді та спорту міської ради ,міським центр по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання, федерація легкої атлетики Хмельницької області) отримали хороший настрій та незабутні емоції.  Подарунки від відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області, мережі дитячих супермаркетів “Чудо Острів”, та магазину дитячого взуття “LIYA”  дісталися всім учасникам фіналу, які безпосередньо вручала перший віце-президент ФЛАХ, член відділення НОК в області, дворазова учасниця Олімпійських ігор з марафонського бігу МСУМК Тетяна Загрійчук-Філонюк .

Один з етапів Західноукраїнської ліги 5 квітня відбудеться у Хмельницькому.

Від admin