4 березня Петро Порошенко підписав Указ № 52/2019 «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту».

Згідно Указу Президента України від 11 липня 2005 року №1071 «Про стипендії Президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту», понад 70 українських спортсменів, переможців і призерів міжнародних змагань 2018 року та понад 30 тренерів отримуватимуть від 3,5 до 12 тисяч гривень щомісяця.

Зокрема, збірна України з синхронного плавання – віце-чемпіонки Європи; спортсменки і спортсмени збірної України з академічного веслування – віце-чемпіони та бронзові призери чемпіонату Європи; фехтувальники ї фехтувальниці; легкоатлети і легкоатлетки та інші спортсмени.

Серед стипендіатів є шестеро представників  Хмельницької області :

БЕХ-РОМАНЧУК Марина Олександрівна (Хмельницький)— срібна призерка чемпіонату Європи 2018 року з легкої атлетики,

БОРУЦА Марія Сергіївна(Хмельницький) — срібна призерка чемпіонату Європи 2018 року з боксу,

КОМАЩУК Аліна Іванівна(Нетішин) — срібна призерка чемпіонату Європи 2018 року з фехтування,

КРУШИНСЬКИЙ Вадим Вікторович (Хмельницький) — тренер срібної призерки чемпіонату Європи 2018 року з легкої атлетики Бех-Романчук М.О.,

ЧУМАКОВ Андрій Анатолійович(Хмельницький) — тренер срібної призерки чемпіонату Європи 2018 року з боксу Боруци М.С.,

ШТУРБАБІН Олег Валерійович(Нетішин)  — старший тренер штатної команди національної збірної команди України з фехтування, тренеру срібної призерки чемпіонату Європи 2018 року з фехтування Комащук А.І.

Кожен з них отримуватиме щомісячно  5 тисяч гривень.

Від admin