Кубок України з важкої атлетики в Чернігові став важливим етапом відбору для вітчизняних спортсменів до офіційних міжнародних змагань поточного року,де будуть розігруватись рейтингові очки для потрапляння на 0лімпійські ігри -2020 до Токіо.

Успішно виступила на Кубку лідер жіночого складу збірної команди Хмельницької області майстер спорту міжнародного класу Ангеліна Ломачинська. Ця атлетка з обласного центру не лише здобула перемогу серед жінок вагової категорії  49 кг,але й покращила три власні рекорди України серед молоді:у сумі двоборства (166 кг) та в окремих вправах- ривку (73 кг) і поштовху (93 кг).Срібну медаль виборола Уляна Гонимар (в.к. 45 кг) . У чоловіків  третє місце посів Ярослав Заболотний,вагова категорія 67кг, cума 260 (120+146)кг.Ще кілька інших представників Хмельницької обласної організації ФСТ “Динамо” України (тренер Олег Поляков) вперше підкорили нормативи майстра спорту:Лілія Гонимар (в.к . 55 кг),Наталія Душак (в.к. 64 кг), Руслан Сідор (в.к. 67кг). Омріяного майстрівського рубежу також вперше досягли важкоатлети з Волочиська: Владислав Дячук (в.к. 89 кг,4 місце-291 кг) та Юлія Костінська (в.к. 55 кг,5 місце-148 кг).

За підсумками Кубку відібрано групу спортсменів, які розпочали безпосередню підготовку до чемпіонату Європи, котрий відбудеться з 3 по 13 квітня в Грузії.

Від admin