За підтримки відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області у Нетішині проведено традиційний відкритий обласний турнір з легкої атлетики під гаслом «Хто ти, майбутній олімпієць?»

До міста енергетиків прибули 120 юних спортсменів з Шепетівки, Старокостянтинова, Славути, Полонного, Оженіно, Рівного, котрі разом з вихованцями місцевої комплексної ДЮСШ змагалися у двох вікових групах (2002-2003,2004 років народження і молодших) у бігу на короткі, середні дистанції та в естафеті у спорткомплексі пожежної частини.

Варто відзначити, що завдяки ініціатору і головному організатору турніру, тренеру-викладачу Нетішинської КДЮСШ Олександру Краснову в попередні роки на цих змаганнях вдавалось збирати чимало перспективної  шкільної молоді переважно з сусідніх областей, котра змогла в подальшому розкрити свій талант у дорослому віці. Серед його найвідоміших вихованців майстри спорту України Ігор Лукащук, Людмила Потапенко, учасниця Олімпіади-2016 Вікторія Ткачук (біг на 400м з бар’єрами) – багаторазові призери турніру в різних дисциплінах. То ж цей провідний фахівець з легкої атлетики в Нетішині цьогоріч закликав юних прибулих спортсменів ставити високі цілі і поповнювати ряди олімпійців.

Надалі в ході безкомпромісної боротьби визначились переможці змагань:

60м дівчата: старша група- Стримецька Валерія -7,9 сек (м. Старокостянтинів); молодша група-Титова Владислава-7,9 cек (м. Рівне);

60 м юнаки: старша група-Космина Сергій (м.Шепетівка) – 7,0 сек; молодша група- Бондар Олександр ( м.Рівне) – 7,2сек;

800 м дівчата молодші: Каюмова Вікторія (м. Нетішин)-2 хв 37,9 сек-рекорд турніру; 

800 м юнаки молодші: Демчук Дмитро(м.Славута) – 2хв 29,5 сек;

1000 м дівчата старші: Фіщук Юлія (м.Полонне) – 3хв 35,8 сек;

1000 юнаки старші: Яшан Ігор (м.Нетішин)– 2 хв 54.9 сек- рекорд турніру.

Змішана естафета 4х200 м ( 2 дівчини+2 юнака):

1 місце – м.Старокостянтинів – 2 хв 01,4 сек,

2 місце – м.Нетішин –2 хв 01,6 сек,

3 місце – м. Рівне –2 хв 03,7 сек.

Призери нагородженні грамотами, медалями, а переможці ще й кубками, наданими відділенням НОК України. Найкращі легкоатлети отримали також грошові винагороди від Лукащука Ігоря.

Від admin