За підтримки відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області у Гуменецькому НВК«ЗОШ І-ІІІ ступенів», що в Кам’янці-Подільському районі на Хмельниччині,  проведено ХІI відкритий обласний турнір з легкоатлетичних стрибків  «Подільська весна».

На ці популярні в регіоні змагання засновані вчителем фізичної культури Гуменецького НВК, тренером-викладачем  ДЮСШ «Лідер» Миколою Дубчаком, прибули 109 легкоатлетів,які представляли команди 10 населених пунктів з Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей. На урочистому відкритті були присутні: головний спеціаліст відділу освіти, культури, спорту і туризму Гуменецької сільської ради Вікторія Колісник, перший заступник голови  відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін, завідувач кафедри легкої атлетики Кам’янець-Подільського національного університету  Леонід Гурман, директор ДЮСШ «Лідер» Олександр Дорож.

Останні побажали примножити успіхи уславлених вихованців  ДЮСШ Хмельницької області, які досягли вагомих здобутків в стрибкових дисциплінах на всеукраїнських та міжнародних аренах. Зокрема у своєму виступі Віктор Флентін нагадав про переможні стрибки  титулованих легкоатлетів краю Олени Кудрявцевої, Віти Паламар, Андрія Соколовського, Віктора Черниша, Руслана Стіпанова, Марини Бех на олімпійських, світових, європейських і всесоюзних спортивних форумах, а також випускника Гуменецького НВК Віталія Кліновського, який вигравав міжнародні юнацькі змагання. Член виконкому відділення НОК Леонід Гурман вказав на традиції, умови та перспективи розвитку спорту у Кам’янець-Подільському національному університеті і запросив школярів вступати до цьому вишу.  Гуменецькому НВК, що входить до мережі шкіл з організації впровадження олімпійської освіти в навчально-виховний процес, в рамках реалізації акції НОК України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок» передано спортивну літературу та інвентар.

А далі були розіграні нагороди турніру у двох стрибкових дисциплінах в 5 вікових групах: від початківців до дорослих. Цьогоріч організатори  розширили програму змагань, збудувавши сектор для стрибків у довжину з синтетичною доріжкою для розбігу. Тож під час цікавої боротьби, що розгорнулася в секторах,визначились переможці, як традиційно в стрибках у висоту, так і вперше в стрибках у довжину. Висотники спромоглися оновити 4 рекорди турніру, серед яких варто виділити результат (155см) серед дівчат до 15 років прогресуючої кам’янчанки Марії Антименюк, а стрибуни у довжину встановили перші орієнтири.

Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, медалями, грамотами та  подарунками від відділення НОК України в Хмельницькій області та голови Гуменецької сільської ради Інни Абдулкадирової.

Від admin