За підтримки відділення Національного олімпійського комітету України у Хмельницькій області в Кам’янці-Подільському відбувся чотирнадцятий турнір з легкої атлетики пам’яті відмінників освіти – першого майстра спорту Хмельниччини зі стрибків у висоту Бориса Одінцова та вчителя-методиста вищої категорії В’ячеслава Шмирка.

В популярних у регіоні  змаганнях взяли участь 286  юнаків та дівчат, які представляли 21 команду з Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської ї та Хмельницької областей і боролися за нагороди турніру в 16 видах програми у двох вікових групах (2002-2003 р.н., 2004 р.н. та молодші). До них поза конкурсом долучились також два десятки студентів місцевого університету .

Урочисте відкриття відбулося на майданчику біля НВК №9, де тривалий час Одінцов і Шмирко плідно працювали зі школярами, створивши хорошу спортивну базу в цьому навчальному закладі. Їх вихованці в 1980-2000-х роках виборювали спортивні нагороди на міському, обласному і всеукраїнському рівнях, в тому числі в конкурсах «Найкращий іноваційний урок», змаганнях «Старти надій», «Футбольні канікули», «Зміна».

Привітали юних легкоатлетів, педагогічний колектив і учнів НВК керівники освітянських та спортивних закладів міста, в тому числі член виконкому відділення НОК України в області – завідувач кафедри легкої атлетики Кам’янець-Подільського національного університету Леонід Гурман, директор навчального закладу Наталія Осадчук, які побажали спортсменам хорошими спортивними досягненнями вшанувати пам’ять чудових педагогів школи, відзначити Міжнародний день спорту,  укріпити дружні відносини та відвідати історичні і культурні пам’ятки міста.

А далі розпочалися змагання, які тривали 3 дні на стадіонах ім. Г. Тонкочеєва і національного університету . Прохолодна погода і сильні пориви вітру не сприяла високим результатам, та все ж легкоатлети за гострої конкуренції встановили 13 рекордів турніру.Серед них варто виділити Тетяну Харащук, 2002 р.н. (біг на 400м – 57,5 сек) з Коломиї,Івана Яворського, 2002 р.н. (штовхання 5кг ядра – 16 м15 см) з Чернівців, Дарію Міхєєву, 2004 р.н. (стрибки у висоту – 1м60см) з Тернополя,Олександру Чернуху, 2004 р.н. (стрибки у довжину-5м52см) з Кам’янця-Подільського .

Всі переможці й призери змагань нагороджені грамотами і медалями від відділення НОК, призери в стрибках у висоту – сувенірною продукцією від НВК №9.

Від admin