6 квітня в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбувся легкоатлетичний крос серед персоналу академії. У змаганнях брали участь керівництво, військовослужбовці єдиного вищого навчального закладу Держприкордонслужби України та члени їхніх сімей. Кросовий біг – найдоступніший вид легкої атлетики, який користується популярністю серед молоді та людей старшого віку,  найпоширеніше легкоатлетичне змагання.

Біг проводився на території Національної академії за підтримки духового оркестру закладу та вболівальників. Це зробило захід цікавим та захоплюючим видовищем.

У забігу жінки долали дистанцію – 1000 метрів, чоловіки – 1000 та 3000 метрів, у залежності від вікових параметрів.

 Ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук цьому виду спорту приділяє особливу увагу особистим прикладом.

 «Мета забігу — пропаганда здорового способу життя, дозвілля, залучення до занять з фізичної підготовки й спорту та зміцнення здоров’я військовослужбовців Державної прикордонної служби України, членів їхніх сімей. Ми дбаємо не тільки про ефективний навчальний процес, але й про високу духовність молоді, про її патріотичність, широку загальнокультурну обізнаність та про гарний фізичний стан», — зазначив Олег Миколайович.

Спортивні забіги, які періодично проводяться у Національній академії — це не просто спосіб визначити кращого, це ознака утвердження людської краси і духовного здоров’я, прагнення самовдосконалення.

Прикордонники впевнені, що подібні заходи допомагають їм ефективніше виконувати обов’язки служби, досягти психологічного розвантаження та сприяють реабілітації після виконання оперативно-службових та оперативно-бойових завдань.

Першими кілометрову дистанцію успішно подолали керівники академії  разом із почесними гостями,серед яких були члени відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій Віктор Флентін,Андрій Мельніков і Олексій Слівінський. Потім відбулося 69 забігів за участю персоналу вишу,старт яким давав олімпієць 1996 року,заслужений майстер спорту з веслування на байдарках Олексій Слівінський. По завершенню змагань було підбито підсумки кросу та визначено переможців. Нагороди серед жінок та чоловіків розіграли найсильніші кросмени-курсанти в окремих забігах, кращі з яких 9 квітня на загальноакадемічному розводі були відзначені грамотами, медалями,а переможці ще й кубками від відділення НОК України .До числа увійшли призерів: 1. Лідія Цнобіладзе,  2. Ксенія Потапова, 3.Каріна Прус у жінок.1.Олександр Ковальчук , 2.Едуард Сидорчук, 3.Даниїл Мороз у чоловіків.

У загальнокомандному заліку найкращі результати показали курсанти факультету охорони та захисту Державного кордону.

Від admin