З 14 по 16 квітня в спортивній залі місцевої ДЮСШ №1 сім команд з Тернопільської, Закарпатської та Хмельницької областей змагалися у VIII відритому обласному турнірі з гандболу серед дівчат 2005 року народження та молодших на призи бронзової призерки Олімпійських ігор Лариси Заспи.

Саме тут у 8-річному віці розпочала своє сходження у великий спорт ця уславлена гандболістка, талант якої згодом розгледів легендарний тренер Ігор Турчин і запросив до Київського республіканського спортінтернату. Вона тривалий час грала у професійних клубах і в збірній Україні в якості надійного голкіпера, капітана й досягла вагомих здобутків на міжнародних аренах: виграла чемпіонат світу серед молоді, престижні Європейські клубні турніри, медаль Олімпіади-2004 .

Цей турнір започаткований за ініціативи Лариси і проводиться під патронатом Національного олімпійського комітету України для набуття ігрового досвіду юними спортсменками, налагодження дружніх стосунків між ними.

Багато теплих і напутніх слів почули гравці команд під час урочистого відкриття змагань безпосередньо від Лариси Заспи, членів виконкому відділення НОК України в області:начальника міського управління молоді та спорту Сергія Ремеза,  Віктора Флентіна , голови обласної федерації гандболу Олександра Якушева та директора ДЮСШ №1 Василя Янківа. Вони запевнили, що і в подальшому будуть підтримувати ці популярні змагання, а також вручили капітанам команд сувеніри й солодощі.

Підняли хороший настрій присутнім показові виступи танцювальних колективів міського дитячого телеагенства «Фріденс».

В ході цікавих поєдинків кращою командою стали місцеві гандболістки.

 Підсумкова таблиця призерів:

1. Хмельницький.2. Ужгород. 3.Волочиськ.

 Вказані команди нагороджені кубками та дипломами, а їх гравці медалями й грамотами відповідних ступенів.

Поза увагою організаторів не залишився жоден спортсмен та тренер, яким вручили на пам’ять олімпійські сувеніри від Національного олімпійського комітету України. Спеціальними призами були відзначені найкращі гравці в різних амплуа та голкіпери усіх команд.

Від admin