27 квітня 2019 року у місті Запоріжжя під девізом «Перемагай легко!» відбулися легкоатлетичні змагання з бігу «Нова Пошта Марафон Запоріжжя 2019», організовані компанією «Нова пошта» та спортивним клубом «New Run».

Близько трьох тисяч бігунів з усієї України змагалися на таких дистанціях: марафон (42,195 км), напівмарафон (21,0975км.), біг (10, 5, та 1 км, 500 та 100 м).

В рамках  цього масового спортивного заходу, під патронатом Міністерства молоді та спорту України і Федерації легкої атлетики України був проведений чемпіонат України серед ветеранів з бігу та спортивної ходьби на дистанції 10 км.

В змаганнях зі спортивної ходьби взяв участь красилівчанин Микола Оніщук, який єдиний представив Хмельницьку область. Прокладену трасу центральними вулицями міста 71-річний Микола Никифорович подолав за 1 год. 04 хв. 29 сек. За міжнародним рейтингом WMA, який враховує вік спортсмена і показаний результат, він посів почесне перше місце, ставши абсолютним чемпіоном України. Тож Оніщук продовжує в поточному році успішно поповняти власну колекцію нагород, додавши запорізькі трофеї до березневих срібних медалей зимового чемпіонату  України у приміщенні та  чемпіонату світу в приміщенні серед ветеранів.

Від admin