4 травня  у Хмельницькому відкрили сезон суботніх оздоровчих руханок. На легкоатлетичному ядрі стадіону  “Поділля” понад 250 активних містян протягом години одночасно стрибали, присідали, робили “планку” та випробовували своє тіло на гнучкість.

Ініціатором проекту, який покликаний задовольнити потребу хмельничан до занять спортом та ведення активного способу життя, виступила член відділення Національного олімпійського комітету в області, заступник начальника управління молоді та спорту міської ради Наталія Томусяк. В рамках заходу мешканці  міста різного віку мають  можливість щосуботи у спорткомплексі “Поділля”   з 10.00 долучатися до безкоштовних спортивних занять з обов’язковим музичним супроводом за участю одного з 16 кращих фітнеc тренерів обласного центру, які згідно жеребкування пропонуватимуть свої програми тренувань . Проект «Fitness city»(всього 18 руханок) триватиме до 31 серпня. В його рамках  будуть проведені тренування на свіжому повітрі з шейпінгу, пілатесу, кросфіту, пілоксингу, зумби, різноманітні функціональні заняття згідно графіку на веб-сторінці заходу.

Перше тренування  відбулося минулої суботи і мало неабиякий попит серед хмельничан. Відкрили проект функціональним тренуванням від Сніжани Кріль (Спорт Ленд), направленого на зміцнення м’язів стабілізаторів, які дозволяють легко утримувати тіло в різних положеннях, формують почуття рівноваги, гнучкості, отже дають можливість впевнено рухатись і володіти своїм тілом, допомагають скоригувати поставу, підтримати опорно-руховий апарат в гарному стані. Наступним буде функціональне інтенсивне тренування з опором за системою Sasa Salvatore Noserino від Наталія Снігур (Студія Emotion&Fit). Система F.I.R.E. поєднує в рамках одного заняття функціональне та силове тренування, що сприяє пропрацюванню всіх м’язових груп, розвитку гнучкості, координації, швидкості реакції. Створює оптимальне навантаження, підвищення кількості витрачених калорій при рівномірному навантаженні на організм.

Дружня атмосфера, гарний настрій на оздоровчих руханках  спонукають хмельничан до регулярної участі в спортивних заходах. Крім того, вони мають змогу  обрати найкращого тренера проекту, який разом з найактивнішими учасниками дійства будуть заохочені призами від міського управління молоді та спорту, відділення НОК. 

Від admin