Збірна України з  фехтування на шаблях в складі  нетішинки Аліни Комащук  та представниць Києва Ольги Харлан, Олени Вороніної, Юлії Бакастової  здобули  срібні медалі на етапі Кубка світу  в Тунісі.

В 1/16 фіналу українки виявились сильнішими за Румунію (45:27), далі вибили з боротьби іспанок (45:43), в напруженому поєдинку перемогли команду Франції (45:44), а в бою за вихід до фіналу разібрались з Південною Кореєю (45:39).
У вирішальному  поєдинку наші фехтовальщиці поступилися трьома ударами Італії, закінчивши зустріч з рахунком 42:45.

Ці нагороди стали першими за три роки  для жіночої збірної України з фехтування  на шаблях (старший тренер Олег Штурбабін з Нетішина) на турнірах Кубка світу. В останнє українки піднімались на п’єдестал пошани на  етапах Кубка у французькому Орлеані ще у листопаді 2016 року.
Етап в Тунісі – перший з кваліфікаційних командних турнірів   відбору  для участі  в Олімпійских іграх-2020 у Токіо.

А в особистих змаганнях лідер збірної України Ольга Харлан посіла 7 місце.

До 1/32 фіналу  пробилася  Аліна Комащук. На цій стадії наша фехтувальщиця здолала Анну Пупіне (15:10) з Франції, а в наступному  бою не справилась з майбутньою переможницею цього етапу Кубка світу – Софією Великой (10:15) з Росії – і стала 23-ю за підсумками змагань. Ще одна нетішинка-Ольга Жовнір,завершила свій виступ на 123 місці.

Від admin