Представник  Хмельницького фехтувального клубу Даніїл Мазур став призером етапу Європейського циклу U-14 в литовському Каунасі за участю 55 юних шпажистів з 10 країн.

В особистій першості змагань “Gaja-Dvikova Cup in Kaunas”  Мазур виграв бронзову медаль. Успішно здолавши груповий раунд, хмельничанин почав виступ у турі прямого вибування з перемоги(14:8)  над Сільде Кен-Кеіро  з Естонії. Далі в 1/8 фіналу Даніїл вибив(15:14) з боротьби першого номера посіву – литовця Матаса Медисаускаса , з аналогічним рахунком обіграв ще одного естонця Матіаса Мурумаа, а в поєдинку за попадання  до фіналу поступився(12:15) італійцю Гьякорно П’єтробеллі .

В командному турнірі у складі інтернаціональної збірної «MIX ITA UKR» Мазур здобув золото. Разом з італійцями Гьякорно П’єтробеллі та Якопо Ріцці в стартовому  раунді Даніїл обіграв «LTU-2» (45:18), потім вони виявились сильнішими за «TEAM MALOPOLSKA POL» (45:37), а у фіналі виграли у «EST-3» (45:36).Готував нашого спортсмена до цього престижного змагання серед однолітків його батько-Юрій Мазур,авторитетний фахівець в сфері фехтування (майстер спорту,старший тренер юнацького складу шпажисток збірної команди України ,суддя міжнародної категорії).

Від admin