23 серпня на стадіоні «Динамо» у Мінську Марина в секторі для стрибків у довжину продемонструвала результат 6 м 58 см, що дозволило нашій спортсменці закріпити за собою третю сходинку п’єдесталу і принести першу медаль для України у легкій атлетиці на цих престижних змаганнях року.

Перше місце посіла росіянка Єлена Соколова (6м76см),на другій позиції- Анастасія Мірончик-Іванова (6м71см) з Білорусі. Формат турніру стрибунів незвичний, адже вони мали змогу виконати лише по три спроби, змагаючись з суперниками в одній з 4-х підгруп. Всього заявилось 24 команди, які в той день змагалися у кваліфікації в таких видах: біг 100м (чоловіки),стрибки у довжину (жінки), біг 100м (чоловіки), метання списа (жінки),змішана естафета 4х400м,бар’єрний біг 100м (жінки),стрибки у висоту (чоловіки), бар’єрний біг 110м (чоловіки),змішана комбінована естафета переслідування 800м-600м-400м-200м.За найбільшою сумою набраних очок у 4-й підгрупі, де суперниками нашої збірної були команди Іспанії, Данії, Португалії, Туреччини та Болгарії, українці впевнено здобули першість і напряму увійшли до півфіналу ,який відбудеться 26 червня, а вже 28 червня 6 найкращих збірних розіграють командні нагороди. Програма змагань на всіх стадіях буде однаковою. До речі, Марина у кваліфікації принесла нашій команді максимальну кількість очок-12 пунктів. Крім неї, порівнявши результати легкоатлетів в усіх групах, судді визначили медалістів в інших видах. У підсумку українцям дісталось:” золото”- в обох естафетах, ”срібло”- Ганні Плотіциній (Київська область) в бар’єрному бігу та” бронза” Богдану Бондаренку(Харківська область) в стрибках у висоту. До 5 медалей в проведених 9 видах програми у особистому заліку наші легкоатлети мають шанси виграти і командні нагороди.

Вітаємо Марину та вітчизняних медалістів і їх наставників із заслуженим успіхом , висловлюємо надію на подальший тріумф України в легкій атлетиці.

Від admin