Для підвищенням інтересу різних верств населення до спорту за ініціативи обласного відділення НОК України в Хмельницькій області бібліотекарі подільського краю долучилися до відзначення 125 річниці Міжнародного олімпійського комітету та з середини червня активно висвітлювали олімпійський рух.

При цьому, вони використовували переважно літературу та плакати, надані їм під час всеукраїнської акції НОК України «Олімпійська книга» в 2011-2019 роках, а також видання місцевих краєзнавців та фахівців сфери фізичної культури.

Зокрема, cпеціалісти обласної універсальної наукової бібліотеки двічі на тиждень (вівторок і четвер) організовували олімпійський книжковий майданчик під відритим небом у сквері ім. Т. Шевченка. 22 червня провели флешмоб з оглядовою книжковою виставкою «Спорт-здоров’я, сила духу і краса».

Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва теж активно сприяє поширенню серед молоді олімпійських принципів та формуванню здорового способу життя в юнацькому середовищі. У відділі читального залу для всіх користувачів діяла книжково-ілюстративна виставка «Світ спорту і спорт світу».

Зацікавлені містяни, беручи до рук прекрасні і змістовні книги, альбоми, журнали, змогли здійснити екскурс у витоки зародження Олімпійського руху, відшукати не лише цікаву і неочікувану, а й корисну та пізнавальну інформацію, зокрема про призерів Олімпійських, Паралімпійських, Юнацьких Олімпійських ігор, які представляли Хмельниччину на найпрестижніших міжнародних спортивних змаганнях.

Фахівці читального залу акцентували увагу всіх, хто зацікавився даною тематикою, на окремих періодичних виданнях, збірниках практичних порад щодо занять спортом та різними оздоровчими методиками.

У читальному залі центральної бібліотеки Хмельницької міської централізованої бібліотечної  системи 11 червня член Асоціації спортивних журналістів України, заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницького області Віктор Флентін зустрівся з юними читачами з Навчально-виховного об’єднання-5 та бібліотекарями міста.

Віктор Володимирович, як дослідник історії спорту на Поділлі, поділився своїми останніми інформаційними знахідками та розповів про нові досягнення хмельничан в олімпійських видах спорту. Присутні мали змогу ознайомитися з експонатами книжкової виставки «Сила олімпійського руху» і талісманами Ігор,взяти участь в Олімпійській вікторині, cимволічній естафеті олімпійського вогню.

На згаданих зустрічах відвідувачі отримали сувенірну продукцію серії Olympic Day .Мета таких акцій не лише інформувати молодь про спортивні здобутки інших, але й мотивувати до занять спортом та ведення здорового способу життя.

Від admin