Завершальний етап приготувань збірних команд України до літньої Олімпіади стартує з 1 січня 2020 року. На цей період Мінмолодьспортом передбачено додаткове фінансування в розмірі 377,5 млн. грн. за окремою бюджетною програмою олімпійської підготовки.

Про це повідомив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов: «Такі розрахунки були подані нами та підтримані Міністерством фінансів в рамках бюджетного запиту на наступний рік. Програмою передбачається окреме фінансування навчально-тренувальних зборів кандидатів на участь в Олімпіаді-2020, як в Україні, так і за кордоном».

Державою також буде профінансовано витрати пов’язані з безпосередньою участю спортсменів і тренерів в Олімпійських іграх (переліт, проживання, страхування, добові тощо). Передбачені кошти на виплату державних призових спортсменам і тренерам.

Крім цього, Міністерство планує закупівлю додаткового спортивного обладнання та предметів довгострокового користування для потреб учасників Олімпіади від України на суму 50 млн. грн.

Також в бюджеті Мінмолодьспорту на 2019 рік, для проведення заходів Єдиного календарного плану з олімпійських видів спорту, в т.ч. участь в ліцензійному відборі на Олімпіаду в Токіо-2020 – передбачено державне фінансування в розмірі 786,79 млн

Від admin