У Хмельницькому за підтримки  відділення Національного олімпійського комітету України в області проведено змагання з велоспорту на шосе «Тур братів Стародубів», присвячені 28-й річниці Незалежності України.

На 23-й за ліком щорічний спортивний захід,в рамках якого цьогоріч відбувся також етап Кубку України з велосипедного спорту серед ветеранів , прибули досвідчені атлети віком від 30 до 75 років з 12 областей і столиці, в тому числі з Донбасу .Серед них виявилось чимало титулованих спортсменів-переможців міжнародних, всесоюзних та всеукраїнських змагань, про що засвідчили стартові протоколи. Випробували свої сили і початківці-любителі.

До програми свята велоспорту, що тривало три дні, були включені: гіт на 1,2 км, гонка-критеріум центральними вулицями обласного центру, індивідуальна з роздільного старту (15 км) та групова гонки на визначені дистанції (45 км і 60 км) в залежності від віку учасників на об’їзній дорозі міста.

За підсумками продемонстрованих результатів у вказаних видах програми, за винятком гонки – критеріуму, переможцями серед ровесників (9 груп – чоловіки та 2 групи – жінки ) стали:  Андрій Садовський та Юрій Тимцо (м. Луцьк), Валерій Нарижний (м. Запоріжжя), Андрій Матвеєв (м. Чернівці),Валентин Тедоренко (м. Кропивницький), Тетяна Нестерук та Петро Троп (м. Житомир),Аржанова Ілона (м. Ліман), Артем Зуєнко (м.Сєвєродонецьк), Володимир Крижанівський (м. Кам’янець-Подільський), Всеволод Коваленко (м.Хмельницький).

На урочистому підведенні підсумків заходу на Майдані Незалежності керівники спортивних організацій міста та області, члени відділення НОК: начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез,олімпійка Тетяна Загрійчук, президент федерації велоспорту області Денис Кушал у своїх виступах відзначили заслуги братів Стародубів не лише в плані їхніх спортивних досягнень, але й в пропаганді здорового способу життя шляхом залучення до їзди на велосипедах населення міста, побажали ветеранам активного довголіття, вручили букети квітів, подарунки винуватцям торжества.

Переможці та призери змагань були нагородження уславленими братами  грамотами, медалями та цінними подарунками,  які забезпечили організатори та спонсори: обласне відділення НОК та федерація велоспорту,управління молоді та спорту ОДА, ПП «Grand Import». Учасники велоперегонів отримали масу позитивних вражень під час неформальних спілкувань у колі друзів за інтересами.

Довідка

Брати Стародуби – Анатолій, Віталій, Микола, Валерій в 2008 році були занесені до «Книги рекордів України» за виконання нормативу і присвоєння кожному із 4-х членів однієї родини ( у період з 1960 по 1976-ті роки) звання майстра спорту в одному виді (велосипедні гонки на шосе).

Від admin