21-23 серпня у  Луцьку  тривав чемпіонат України-2019 з легкої атлетики за участю 350 найсильніших спортсменів з усіх регіонів нашої держави та окремих представників з Білорусі Узбекистану та Ізраїлю. В останній його день своє реноме підтвердили лідери вітчизняної Королеви спорту і серед них Марина Бех-Романчук.

В стрибках у довжину хмельничанка вже в першій спробі приземлилась на 6,79м, і ця позначка виявилася для неї переможною, а для решти суперниць – недосяжною, адже найближча з них поступилася більш як півметра. Приємно, що всі шість стрибків Марини були вдалими, без заступів, і стабільно за 6,60м,чим вкотре  підтвердила норматив на  чемпіонат світу, який наприкінці вересня прийматиме Доха (Катар).А до цього найвідповідальнішого змагання 2019 року у її насиченому графіку міжнародних стартів передбачено ще ряд виступів, в тому числі: у фіналі “Діамантової ліги” (6вересня, Брюссель, Бельгія) та у матчевій зустрічі між збірною Європи і командою США (9-10 вересня, Мінськ, Білорусь).       

Порадував співвітчизників і досвідчений стрибун у висоту Андрій Проценко з Херсону,який провів два навчально-тренувальні збори влітку поточного року в Хмельницькому,звідки безпосередньо поїхав до Луцька.

Після перемоги на чемпіонаті України,подолавши 2,23 м, Проценко відразу вирушив до столиці Франції. На останньому попередньому етапі «Діамантової ліги» 24 серпня у Парижі Андрію вдалося повторити свій найкращий результат сезону (2,28 м) і посісти друге місце в стрибках у висоту. Майкл Мейсон з Канади став першим лише за меншою кількістю невдалих  спроб .У підсумку українець зміг пробитись до фінального етапу Ліги з п’ятою прохідною сумою очок серед стрибунів у висоту. Тож  є нам за кого вболівати найближчим часом.

Від admin