18 серпня Бірмінгем (Великобританія) приймав міжнародні легкоатлетичні змагання MULLER BIRMINGHAM GRAND PRIX,які входять до серії етапів “Діамантової ліги” за участю лише переможців та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і континентів

У секторі для стрибків у довжину змагалася хмельничанка Марина Бех-Романчук. У найкращих своїх 5-й та 6-й спробах, приземлившись на позначці 6,67 м, вона посіла п’яте місце. Перемогла з національним рекордом БельгіЇ (6,86 м) Нафіссату Тіам,зробивши собі подарунок напередодні дня народження (19 серпня). Ця 25-річна універсальна спортсменка – одна з найталановитіших легкоатлеток сучасності,адже вона –олімпійська чемпіонка 2016 року і діюча чемпіонка світу 2017 року з семиборства, котра в поточному сезоні продемонструвала ряд видатних результатів в різних дисциплінах,зокрема подолала планку на висоті 2,02м. А от сербку Івану Шпановіч і британку Катаріну Джонсон-Томпсон відділив від першого місця лише сантиметр – обидві показали результат 6,85 м. За другою кращою спробою вище місце посіла. Шпановіч. Джонсон-Томпсон третя. До речі, Бех-Романчук і росіянка Єлєна Соколова, яка виступає під нейтральним прапором, також показали однаковий результат. Друга спроба була кращою саме в українки.

Після проведених 4-х попередніх етапів “Діамантової ліги” за участю стрибунок у довжину лідерство з 21 очком зберегла за собою Марина. Фінал цих найпрестижніших світових комерційних легкоатлетичних змагань відбудеться 6 вересня в Брюсселі (Бельгія).       

Від admin