У Мінську на реконструйованому стадіоні “Динамо “9 і 10 вересня відбувся легкоатлетичний матч Європа – США. За збірну континенту виступили п’ять українок. І не просто виступили, а зробили неабиякий внесок у перемогу команди,здобувши два перших і три других місця.

 За підсумком  виступів у 37 видах програми  збірна Європи набрала 724,50 очок проти 601,50 очка у команди США.

 В секторі для стрибків у висоту розгорнулася без перебільшення одна з найбільш інтригуючих і цікавих битв. Непереможних не буває, і це довели киянки- дві вихованки Ірини Пустовойт: Юлія Левченко й Ірина Геращенко, випередивши діючу чемпіонку світу росіянку Марію Ласіцкене.

 Стрибки Левченко цього вечора зачаровували. Її виступ був бездоганним. Вона з першої спроби долала висоту за висотою, включно з 2,00 і 2,02 метри, які стали новим рекордом України серед молоді (жінки до 23 років). У той же час Ласіцкене почала припускатися помилок і завершила змагання з результатом 1,98 метрів. Стільки ж настрибала й Ірина Геращенко, проте обійшла суперницю за спробами і стала другою.

Надзвичайно драматичним був забіг на 400 метрів з бар’єрами серед жінок. Анна Рижикова з Дніпропетровщини лідирувала майже всю дистанцію. На фінішній прямій її дещо випередила американка Ешлі Спенсер. Здавалося, розв’язка буде вже на фініші, але глядачі її не дочекалися: Спенсер, перечепившись через останній бар’єр, впала, а Рижикова, прискорившись, таки фінішувала першою, випередивши, зокрема, діючу чемпіонку Європи Леу Шпрунгер зі Швейцарії. Час Анни – 55,32 сек.

 Майже всю дистанцію 800 метрів лідирувала і Ольга Ляхова з Полтавщини, але на заключних метрах її все ж випередила британка Александра Белл. Ляхова – друга (2хв 04,90 сек).

Дуже близькою до перемоги зі стрибків у довжину була і хмельничанка Марина Бех-Романчук (6,73 м). Від першого місця Анастасії Мірончик-Іванової з Білорусі її відділив лише один сантиметр. Натомість вона зуміла обійти американку Бріттні Рііс (6,71 м).                                         

Тепер на хмельничанку очікує головний старт сезону – чемпіонат світу, який відбудеться з 27 вересня по 6 жовтня в Досі (Катар). Змагання в секторі стрибків у довжину розпочнуться з кваліфікації 5 жовтня. Фінал – у заключний день першості світу.

Від admin