День працівників фізичної культури і спорту у місті Нетішин завжди відзначають активно, адже окрім атомної енергетики місто славиться значними спортивними досягненнями всеукраїнського та світового рівнів.                                                                                           

Традиційним вже став 5-кілометровий легкоатлетичний пробіг  головними вулицями міста, у якому взяли участь працівники атомної станції. От і цього року 14 вересня найбільш витривалі учасники стартували від прохідної Хмельницької АЕС, а вже в місті до них приєдналися юні спортсмени Нетішина. 

Для активних містян в рамках Олімпійського тижня були організовані турніри з волейболу, міні-футболу, настільного тенісу. Приємно зазначити, що до участі у змаганнях долучилося молоде покоління, що змагалися на рівних із більш досвідченими учасниками.

Щорічно з нагоди свята,організованого відділом молоді та спорту,членом відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області Василем Базаном, за вагомий внесок у розбудову фізкультурно-спортивного руху у місті Нетішині кращим спортсменам, тренерам та фахівцям галузі фізичної культури і спорту призначаються премії Нетішинського міського голови у різних номінаціях. Такі премії отримали легкоатлети, фехтувальники, кікбоксери, самбісти, фахівці галузі фізичної культури та спорту. Окрім того, наказом Міністерства молоді та спорту України Володимиру Возьному присвоєно звання «Заслужений тренер України з футболу».                                   

Грамотами виконавчого комітету Нетішинської міської ради за активну участь у фізкультурно-спортивному житті міста були нагороджені призери Спартакіад фізкультурних організацій Атомпрофспілки скелелази гірського клубу «Вершина», учасники змагань з легкої атлетики, гирьового спорту, тренери-викладачі з футболу, художньої гімнастики. 

Крім того, у 2019-2020 навчальному році стипендію Нетішинського міського голови та Нетішинської міської ради отримуватимуть спортсмени із самбо, кікбоксингу, фехтування, скелелазіння, спортивної радіопеленгації, а також тренери із самбо, дзюдо, футболу та фехтування Нетішинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, яка знаходиться у підпорядкуванні профспілок ВП ХАЕС. 

Очільники міста,вітаючи спортсменів , згадали усіх причетних до свята спорту:  призерів та учасників змагань світового рівня,серед яких титуловані олімпійці-шаблісти Галина Пундик, Ольга Жовнір, Аліна Комащук, Дмитро Бойко, Олег Штурбабін,легкоатлетка Вікторія Ткачук і їх наставн. У місті-супутнику Хмельницької АЕС є з кого брати приклад і ким пишатися, адже щороку цей список поповнюється новими іменами, які творять спортивну історію міста і країни.

Від admin