У Хмельницькому проведено традиційний турнір з кульової стрільби на честь учасника Ігор Олімпіади-1968, майстра спорту міжнародного класу Анатолія Онищука. Ці, започатковані відділенням НОК України в області, змагання відбулися у затишному тирі НВК №10.

На урочисте відкриття турніру завітали представники Хмельницької міської ради, обласних спортивних організацій, перший заступник голови відділення НОК  в області Віктор Флентін, дворазова учасниця Олімпійських ігор Тетяна Загрійчук, ветеран АТО, майстер спорту  Сергій Поліщук, які сприяють розвитку кульової стрільби в регіоні.

Так як основною метою турніру було активізувати секційну та гурткову роботу зі стрільби в загальноосвітніх закладах, до програми включили стрільбу з пневматичних гвинтівок у двох вікових групах: переважно для початківців  та вже досвідчених стрільців, які мають практику виступів на  всеукраїнському та міжнародному рівнях.

У змаганнях взяли участь понад 60 стрілків, які представляли 14 команд (2 дівчини+2 юнаки) загальноосвітніх шкіл, училищ, коледжів, збірні населених пунктів , які боролися за індивідуальні та командні призи у двох дисциплінах. Це такі вправи: 1.стрільба сидячи за столом з опорою на лікті, дистанція 10 м, 5 пострілів, гвинтівка пневматична з відкритим прицілом; 2. ГП-11а – стрільба по рухомій мішені, дистанція 10 м, 40 пострілів, гвинтівка з оптичним прицілом.

У першій вправі в молодшій віковій групі (до 15 років) перемогли Березька Дарина  (Нетішинська ЗОШ №2) та Красота Давид ( Хмельницька СЗШ №7), старшій – (16-20 років) – Опанюк Олена ( Хмельницьке ВПУ №25) та Сопельников Дмитро (Шепетівський професійний ліцей).

У вправі ГП-11а, до якої спортсмени допускались без обмеження віку, приймали участь члени збірних команд міста та області, семеро з яких  члени національної збірної, чемпіони та рекордсмени України і Європи. Переможцями стали майстри спорту України міжнародного класу Анастасія Савельєва з Кам’янця-Подільського та Денис Баблюк з Хмельницького .

Серед  аматорів (стрільба сидячи, 5 залікових пострілів) визначили найкращі команди :

1 група :

1м.ЗОШ №2, Нетішин.

2м. НВК №14, Кам-Подільський.

3м. ДЮСШ№ 1, Кам-Подільський 1команда.

2 група:

1м.НВК№ 10, 2команда, м. Хмельницький

2м. ВПУ№ 25 м. Хмельницький.

3м. НВК№10, м. Хмельницький.

Переможці та призери в командному та індивідуальному заліку  нагороджені дипломами, кубками, медалями та призами   відділення НОК України в Хмельницькій області

Від admin