На етапі кадетського циклу в Белграді(Сербія) десятикласниця Хмельницької гімназії №1 Єва Мазур здобула золото в особистих змаганнях з фехтування на шпагах за участю 85 спортсменок віком до17 років з 16 країн.

Українка вдало подолала груповий раунд, після чого стартувала в турі прямого вибування під другим номером. До поєдинку за вихід у півфінал наша фехтувальниця зустрічалась лише з представницями Угорщини. В 1/32 фіналу Мазур виграла в Жасмін Магди (15:8), потім перемогла Фанні Міклош (15:10), а в наступному бою здолала Доріну Віммер (9:8).

Далі Єва вибила з боротьби гречанку Андріану Теодородоулу (15:10), а в поєдинку за вихід у фінал обіграла румунку Ану Марію Мелінтеску (15:11). У вирішальній зустрічі змагального дня Мазур протистояла екс-українка Софі Шавіньї, яка наразі виступає за збірну Франції. Сильнішою виявилась Єва, яка виграла у опонентки з рахунком 15:13. Крім того,разом зі спортсменками з Греції та Люксембургу вона стала переможницею в командному турнірі серед 12 збірних,які формувалися представницями різних країн.Наразі Єва перебуває на другій позиції  серед  кадеток  у європейському рейтингу.
Тренує талановиту доньку авторитетний у міжнародних фехтувальних колах фахівець Юрій Мазур.

Від admin