В ці дні (до 27 жовтня) в Бухаресті (Румунія) триває чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юніорів (U-20) та молоді (U-23). УкраЇнська скарбничка поповнилась черговими  медалями. На жаль, друга наша землячка знову в двоборстві стала срібною призеркою , хоча хмельничанка Аліна Марущак ( вагова категорія 71 кг) впевнено справлялась зі всіма заявленими  вагами.

Справа в тому, що на помості єдиною реальною конкуренткою Аліни в боротьбі за золото у двоборстві була росіянка Анастасія Анзорова. Після виграшу першої вправи- ривка, українка  випереджала суперницю на 1 кг (101 проти 100). Однак, по незрозумілій причині,мабуть  занадто перестрахувавшись,українські тренери фактично змарнували першу спробу у поштовху,заявивши  дуже  малу вагу 111 кг для нашої спортсменки . Марущак з нею справилась без проблем. Проте, Анзорова одразу підняла планку до 117 кг. В результаті українка стала догоняючою.

У другій спробі, коли Марущак  також зафіксувала 117 кг,  росіянка підняла  122 кг. В третьому поштовху хмельничанка справилася зі штангою у 124 кг і знову вийшла вперед, закінчивши свій виступ.  У підсумку Анзорова скористалася перевагою наявної останньої спроби і підняла необхідні для здобуття нею золота у поштовху та багатоборстві 126 кг. Аліна ж задовільнилася ще двома срібними медалями та встановленими трьома рекордами України серед жінок:у ривку-101кг, поштовху-124кг та двоборстві-225кг на рівні майстра спорту міжнародного класу.Тренують здібну важкоатлетку Юрій Чикида та Володимир Болгарін.  Напередодні ще одна хмельничанка Аліна Ломачинська,що виступала в Румунії у ваговій категорії 49 кг,повернулася додому з медалями такого ж ґатунку.

Від admin