Вже традиційним  стало проведення спортиво-пізнавальних  заходів відділенням Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області у різних куточках краю

Так, 7листопада в Шепетівській спеціалізованій школі–інтернат  I-III ступеня в рамках проекту НОК України «OlympicLab» (модуль «Загальнолюдські та олімпійські цінності») за участю 50 школярів відбулись «Веселі старти».

В ході  дійства юні учасники спочатку знайомились з олімпійським рухом, його філософією, олімпійськими цінностями, історією розвитку олімпізму та Олімпійських ігор,взяли участь у спортивній вікторині. Особливо їх зацікавили розповіді про олімпійців-земляків,уродженців Шепетівщини:Анатолія Онищука (кульова стрільба),Галина Пундик (фехтування),Вікторії Ткачук (легка атлетика).

Разом з гостями заходу: членом регіонального осередку НОК України –головою обласної федерації гандболу Олександром Якушевим, представниками Хмельницького  обласного центру  фізичного здоров’я населення  «Спорт для всіх» діти під керівництвом вчителів фізичної культури інтернату у формі естафет і змагання з дартсу з користю і весело провели своє дозвілля.

Найактивніші учасники спортивного свята відзначені грамотами, медалями, призами,а всі присутні-сертифікатами та сувенірами від організаторів заходу .

А вже 8 листопада школярі Орининської гімназії (с.Оринин Кам’янець-Подільського району) пізнавали основи волонтерства під час проведення масових спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходів проекту Національного олімпійського комітету України «OlympicLab».

 Представник відділення НОК України в Хмельницькій області Олександр Якушев в ході спілкування ознайомив  молодь з історією виникнення, ідеями і метою волонтерського руху, основами волонтерства ,конкретними діями (зустріч та супровід гостей і глядачів,надання послуг ,в тому числі технічних ,спортсменам і командам тощо) на масових спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходах .

У  рамках зустрічі серед учнів була проведена вікторина знавців історії олімпізму і сучасного олімпійського руху в області,Україні та світі.

А далі в спортивній залі відбулися веселі емоційні  естафети: «Баскетболіст», «Хокеїст, «Перенеси м’яч», «Переправа», «Човниковий біг», перетягування канату та змагання з дартсу.

Перемогу  серед колективів 5-7 класів, в яких вяли участь біля 50 підлітків, святкувала команда «Самсунг»,друге місце посіла команда «Адідас»,третє- команда «Патімейкер».

У змаганнях з дартсу серед дівчат призові місця дісталися:1. Вараниці Іванні,2.Сухолотюк Христині,3.Літинській Мар`яні.

У юнаків відзначились :Діджус Володимир-1,Присяжний Іван-2,Ученко Рамір-3.

Призери змагань і вікторини нагороджені грамотами, медалями та призами від організаторів заходу-відділення НОК та Хмельницького обласного центру здоров’я населення “Спорт для всіх”.

Від admin