Протягом трьох днів у спортзалі Кам’янець-Подільської ДЮСШ№1 тривав ІІІ відкритий обласний турнір з боксу,присвячений пам’яті М.С. Солопчука.Змагання відбулися за сприяння відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області.

У боротьбі за нагороди  в різних вікових групах взяли участь понад 170 спортсменів від 10 до 22 років, в тому числі 3 жінки, які  представляли 28 команд з  Хмельницької,Київської,Чернівецької, Івано-Франківської,Тернопільської, Закарпатської, Волинської, Львівської , Черкаської  областей та двох зарубіжних республік-Молдови і Білорусі. На урочисте відкриття змагань прибули почесні гості: представники  міської  влади- заступник міського голови Василь Сукач, секретар міської ради Дмитро Васильянов,депутати різних рівнів,керівники спортивних організацій,викладачі і студенти місцевого національного університету. Вшановуючи пам’ять Миколи Солопчука, учасникам та гостям змагань показали кадри з його життя. Присутніми на відкритті були дружина та син Миколи Сергійовича.  Вони побажали спортсменам показати свої найкращі результати  та досягти Олімпійських висот.

І боксери показали досить зрілу майстерність,отримавши  необхідний змагальний досвід напередодні  офіційних  чемпіонатів та кубків всеукраїнського і міжнародного рівнів ,а численні глядачі мали змогу спостерігати за цікавими боями.    

Переможці та призери турніру були нагороджені грамотами ,медалями і подарунками від відділення НОК України ,благодійників,місцевих посадовців,серед яких беззаперечним авторитетом користувався  М.С. Солопчук.

Історична довідка: Микола Сергійович Солопчук (1950-2016) —кандидат педагогічних наук, професор,заслужений працівник фізичної культури і спорту України, колишній член виконкому відділення НОК України в Хмельницькій області,великий ентузіаст боксу.

За 14 років його керівництва  факультетом фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка студентами та випускниками цього вишу було досягнуто сотні яскравих перемог на міжнародному та всеукраїнському рівнях. Без сумніву, найяскравішими подіями у спортивному житті університету  стали участь і успішні виступи спортсменів факультету на Олімпійських іграх (Афіни- 2004, Пекін -2008, Лондон- 2012, Ріо-де-Жанейро-2016):Івана Гешка, Анастасії Матросової, Геннадія Білодіда, Іріні Мерлені,  Василя Матвійчука,Тетяни Філонюк, Андрія Стадніка, Георгія Зантарая, Кеджау Ньябалі, Світлани Ярьомки, Сергія Куліша, Аліни Комащук, Олександра  Пелешенка, Ігоря Радівілова, Тетяни Кіт, Наталії Лупу, Марини Бех-Романчук та інших.

Від admin