У спорткомплексі “Епіцентр” міста Кам’янця-Подільського за підтримки відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області проведено традиційні змагання пам’яті шанованого в краї тренера з важкої атлетики Кіма Нагачевського.

 Найбільшої поваги Кім Павлович-20-разовий чемпіон області, здобув як тренер. Тривалий час працював наставником з важкої атлетики збірної місцевого педінституту, з якою у 1960х-1980х роках перемагав на всеукраїнських та всесоюзних змаганнях. За період тренерської діяльності підготував понад 40 майстрів спорту і  сто кандидатів у майстри спорту. Чимало його вихованців нині є заслуженими тренерами України чи суддями міжнародної категорії.Серед них Микола Мельник, Вадим Воронецький, Олександр Хомовський, Вадим Рудяк-ініціатори турніру. Вже у пенсійному віці Кім Нагачевський протягом12 років в якості інструктора з лікувальної фізкультури в міській лікарні №2, зумів звести  на ноги десятки людей, котрі пересувалися лише з допомогою милиць.

Цьгоріч в турнірі взяли  участь біля 90 важкоатлетів з 8 міст та районів області,серед яких переможцями  у своїх вагових категоріях стали:хмельничани Попек Богдан, Бомк  Віталій, Сідор Руслан, Баштинюк Ольга, Душак Наталія і Тетяна, Гонемар Уляна та Лілія, Грузицька Олександра;Cокол Денис,Кошелюк Максим, Костінська Юлія з Волочиського району;Кожухар Юрій, Маслій Володимир, Колесник Сергій з Кам’янця- Подільського;Навроцький Костянтин з Городоцького району та Войтов Юрій з Чемеровецького району. Більшість досвідчених  спортсменів підтвердили свій рівень,а новачки отримали необхідну змагальну практику напередодні участі у всеукраїнських офіційних стартах. Учасники турніру-спортсмени, тренери, судді впевнені,що нинішнє покоління важкоатлетів краю здатне продовжити славні традиції олімпійців Хмельниччини , чому сприяють створені належні для них умови в місцях постійного проживання і бажання спортивного росту. Нагороджував призерів змагань член виконкому відділення НОК  України в Хмельницькій області Леонід Гурман.

Від admin