11 міжобласний легкоатлетичний турнір «Подільська зима» цьогоріч зібрав 190 юних спортсменів 2002 року народження і молодших, які представляли 18 команд з Київщини, Вінниччини, Житомирщини, Рівненщини, Полтавщини та Хмельниччини.

Серед них було понад 15 призерів всеукраїнських змагань у цій віковій категорії, більшість з яких продемонстрували хорошу готовність до зимового сезону.

Привітали учасників заходу в щойно оновленому манежі Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді під час урочистого відкриття почесні гості: очільники місцевої влади, відділення НОК в області,перший віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк,головний тренер збірної команди України з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник,титуловане подружжя олімпійців Романчуків. У своєму виступі Хмельницький міський голова Олександр Симчишин запевнив спортсменів і їх наставників щодо створення належних умов для занять популярними в регіоні видами спорту і передав керівникам ОЦФВУМ грошовий  сертифікат на 200 тисяч гривень  із міського бюджету на придбання необхідного професійного легкоатлетичного обладнання в манеж. Він також вручив повний пакет документів на земельну ділянку, площею в 10-ть соток, призерці найпрестижніших міжнародних змагань в стрибках у довжину Марині Бех-Романчук.

А далі на бігових доріжках і в секторах манежу розгорнулася безкомпромісна боротьба, в ході якої було оновлено 5 рекордів турніру, десятки особистих досягнень у 10 запропонованих видах програми.

Cпочатку найпомітнішими були лідери команди з Кам’янця-Подільського.Так,Артем Богуцький виграв фінальний забіг на 60м у юнаків з результатом 6,7 сек (рекорд турніру),а п’ятнадцятирічна Олександра Чернуха  стала найкращою серед дівчат на цій же дистанції-7,6сек (рекорд турніру). Вона також здобула перемоги ,як і минулого року, в стрибках у довжину (5,53м) та у  потрійному стрибку (11,96м).А Ірина Шершал, після бронзи на шестидесятимерівці, двічі впевнено виборола першість у бігу на 300м (46,2сек) та 600м (1хв 44,9 сек-рекорд турніру).15-річна Марія Антименюк відзначилась в стрибках у висоту(1,65м). Андрій Махаринський з Білої Церкви також став мультимедалістом змагань,продемонструвавши різносторонню підготовку. У його доробку перемоги в стрибках у довжину (6,61м) та в бар’єрному бігу на 60м (8,1сек- рекорд турніру) і друге місце на 60-мерівці.На рекордній позначці (15,32м) приземлилося 5-кілограмове ядро,яке зумів вдало для себе штовхнути Андрій Грищук з Летичева. Змагання стрибунів у висоту серед юнаків виграв Кирило Луценко з Козятина. Першість в бігу на витривалість здобули:Данило Бачинський (600м,Жмеринка), Вікторія Каюмова (1000м ,Нетішин),Олександр Гладкевич(1000м, Рівне),Юлія Фіщук (2000м,Полонне),Назар Даньков (2000м,Хмельницький).Ще один місцевий спортсмен-Петро Карвацький,дебютуючи в потрійному стрибку ,здобув перемогу з результатом 13,08м.Своєрідний майстер-клас в стрибках у висоту провели  20-річний Дмитро Нікітін та його тренер Ігор Лонський з Бердичева. Виступаючи поза конкурсом,Дмитро легко і невимушено послідовно взлітав на висоту понад два метри і завершив свій виступ,успішно підкоривши 2,18м,чим викликав захоплення і позитивні емоції у присутніх спортсменів і глядачів.  

Всі призери отримали кубки, грамоти, медалі і сувенірну олімпійську атрибутику з рук фіналістки Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, віце-чемпіонки світу та Європи, майстра спорту України міжнародного класу Марини Бех-Романчук (Хмельницький), переможниці перших турнірів «Подільської зими» та її наставника- ініціатора і головного судді турніру «Подільська зима», старшого тренера-викладача відділення легкої атлетики Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді Вадима Крушинського. За сприяння розвитку легкої атлетики від Федерації легкоі атлетики України подякою відзначений  і міський голова Олександр Симчишин.

Від admin