Наприкінці  грудня за підтримки регіонального відділення НОК  з метою популяризації спорту,пропаганди здорового способу життя, організації змістовного дозвілля дітей та підлітків  проведено заходи щодо поширення ідей олімпізму , які присвятили 29 річниці створення  Національного олімпійського комітету України

22 грудня в Хмельницькому комунальному басейні «Амадока» 140 дітей віком від 4 до16 років,а також 10  батьків , взяли участь у Відкритому чемпіонаті області з оздоровчого плавання,серед яких  виявляли кращих в плаванні різними стилями на дистанціях 25 і 50 метрів та в комплексі на 100-метрівці.А найбільш видовищними та емоційними стали естафети 4х25м (вільним стилем і комбіновані)  між командами шкіл міста,а також сімейні естафети (батько,мати, дитина). У підсумку нагороди (грамоти,медалі ,сувеніри) дісталися призерам, які представляли міста Хмельницький, Красилів, Старокостянтинів,с.м.т.Ярмолинці та Львівщину(м.Золочів, с.Струтин). Відвідувачі басейну  також мали змогу поспілкуватись та сфотографуватись з Михайлом Романчуком- головною надією українського плавання на Олімпіаді-2020 у Токіо,який проводив свої передноворічні тренування саме в «Амадоці». –фото 1.1-1.8.

20-22 грудня в Хмельницькому у шаховому клубі (парк ім. Івана Франка) спільно з обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проведено особисто-командний  шаховий турнір за участю 113 школярів міста  віком від  9  до 14 років.  Призери змагань нагороджені грамотами, медалями, вимпелами, брелоками  та сувенірною олімпійською продукцією від організаторів.- фото 2.1-2.2.

24 грудня  понад 50 легкоатлетів 2007 року народження та молодші, в тому числі з міста Нетішина і Старокостянтинівського району, під час відкритого чемпіонату Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді  завзято долали в манежі бігові дистанції (60, 200 та 600 метрів), виконували стрибки у довжину Окрім грамот,медалей ,найактивніші призери змагань  отримали подарунки та сувенірну продукцію від відділення НОК .- фото 3.1-3.3.

З 24 грудня у фойє Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді розгорнуто фотовиставку «На ганку» з  36 світлин,на яких відображені фрагменти цікавих подій,що відбувались протягом 5 років  при вході та на майданчику біля офісу відділення НОК України в Хмельницькій області. Наразі кілька сотень відвідувачів центру (спортсмени і члени їхніх родин ,тренери 7 відділень спорту, які там культивуються,адміністративний та технічний персонал закладу…) щоденно протягом місяця мають змогу ознайомитися з фотографіями заходів,які проводились відділенням НОК («Олімпійський день», «Олімпійське лелеченя», «Свято олімпійського прапора», зустрічі з олімпійцями та шанованими ветеранами спорту…),в тому числі і за їх участі .-фото 4.1-4.4.

 24 грудня в читальній залі Хмельницької міської центральної бібліотеки перший заступник відділення НОК в області Віктор Флентін презентував та подарував книгозбірні нові видання освітнього проекту Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга», які поповнили олімпійський фонд цього культурного  закладу. Під час спілкування з працівниками бібліотеки та школярами з НВО №5 він ознайомив з історією відродження Олімпійських ігор, що викладена на сторінках однойменної дитячої книги, веселими розмальовками олімпійських талісманів та «Енциклопедію тенісу», що зібрала в собі як опис зародження та виникнення цього виду спорту, так і найцікавіші факти з його історії розвитку. Також  дав вичерпні відповіді на різні запитання, в тому числі, щодо стану проходження відбору кандидатами  до національної збірної України від Хмельниччини на Олімпійські ігри-2020. – фото 5.1-5.2.

25 грудня в спортивній залі ЗОШ №2 м. Дунаївці біля 100 учасників з місцевих шкіл, Гуменецької ОТГ, Старокостянтинівської РДЮСШ, міста Кам’янця-Подільського змагалися в бігу на 30 метрів та в стрибках у довжину і висоту під час Відкритої першості Дунаєвецької ДЮСШ з легкої атлетики.

Переможці та призери змагань  нагородженні грамотами від  Дунаєвецької ДЮСШ та медалями від  відділення НОК України. – фото 6.1-6.6.

 27 грудня в читальній залі  Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка розгорнуто експозицію нових видань освітнього проєкту Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга», переданих відділенням НОК  цьому культурному закладу . Це «Енциклопедія тенісу в запитаннях і відповідях», «Олімпійські ігри відродження» , «Олімпійські талісмани», « Ігри  XXХII Олімпіади», «III зимові Юнацькі Олімпійські ігри» , « Cтвори свого диво талісмана», календарі, компакт-диски про заходи НОК, розраховані переважно на дитячу вікову категорію- постійних  відвідувачів бібліотеки. – фото 7.1-7.2.

Від admin