Це перший всеукраїнський турнір  зимового сезону і чудова нагода для легкоатлетів перевірити свою форму і готовність перед командним чемпіонатом України і чемпіонатом України , за результатами яких буде сформовано національну  збірну на чемпіонат світу у приміщенні (13-15 березня ,м. Нанкін, Китай). Одні з найулюбленіших  вітчизняними спортсменами змагання під дахом підтвердили свій статус.

І стосувалося це як зіркових імен у стартових листах, так і результатів, адже 10-11 січня всі, хто зібрався у реконструйованому київському манежі  міської школи вищої спортивної майстерності на Березняках, стали свідками  хороших виступів. Найголовніша подія, яка відбулася  під час цих змагань – результат Юлії Левченко у стрибках у висоту. Головними суперницями киянки у секторі були її землячка Ірина Геращенко та багатоборка з Київщини Аліна Шух. Аліна показала результат 1.83, Ірина – 1.86. А от Юлія, як залишилася у секторі на одинці з планкою, продовжувала брати наступні висоти, і всі – з першої спроби. В тому числі і два метри рівно! Це – повторення її особистого рекорду для приміщень, а заразом і найкращий результат сезону у світі, що лише  одним сантиметром поступається найкращому досягненню серед вітчизняних стрибунок –Віти Паламар з Хмельницького.

Крім  Левченко, ще ряд спортсменів змогли покращити власні рекорди, серед яких були і наші земляки.

Лідер легкоатлетів Хмельниччини- срібна призерка чемпіонату світу-2019 зі стрибків у довжину, Марина Бех-Романчук після тривалої змагальної перерви перевірила свої швидкісні можливості, стартувавши на 60-метрівці.У кваліфікації вона  подолала цю спринтерську дистанцію з особистим рекордом-  за  7,47с(попереднє  досягнення-7,57с),а у фіналі покращила його  до 7,45с ,що принесло їй третє місце. Цей результат на рівні майстра спорту є також новим рекордом області,яким з 27 лютого 1993 року володіла Оксана Остафійчук з Кам’янця -Подільського, котра пробігла тоді  в  манежі Броварського вищого училища фізичної культури 60-метрівку за 7,50с. Cаме з таким часом одразу за Мариною (четвертою) фінішувала 21-річна вихованка Полонської ДЮСШ Іванна Аврамчук,яка наразі представляє столицю.

5 місце в бігу на 800м з особистим рекордом у приміщенні (2 хв18,45с) посіла 16-річна полончанка  Анжела Бондар. Обоє почали займатись легкою атлетикою в тренера вказаної  спортшколи  Лідії Івчук .

Задоволений своїм виступом залишився і Владислав Мазур з Житомирщини. У стрибках у довжину він також переміг з особистим рекордом – 7 м 92 см.

Варто відзначити, що троє вище названих стрибунок у висоту ,в 2018 році перебували на навчально-тренувальних зборах у Хмельницькому.Тоді за їх майстерністю на стадіоні “Поділля”  з захопленням спостерігала місцева молодь,котра лише долучилась до занять легкою атлетикою.

Від admin