У Гуменецькому будинку культури за участі понад 250 представників з 14 навколишніх сіл відбулось вшанування кращих спортсменів Гуменецької об’єднаної територіальної громади Кам’янець- Подільського району Хмельницької області.

Директор місцевої ДЮСШ «Лідер» Олександр Дорож оголосив підсумки спортивної роботи за 2019 рік в номінаціях:

 -кращі спортсмени Гуменецької ОТГ  (5 осіб:майстер спорту Богдан Гужальський – класичний бодібілдинг, Анастасія Демишина – волейбол. Алішер Якубов – футбол. Андрій Микитюк- волейбол, Євген Пазюк – легка атлетика);  

-кращі юні спортсмени ДЮСШ «Лідер» (10 осіб);

-кращі  спортсмени ДЮСШ «Лідер» старшого віку (10 осіб);

-краща спортивна команда Гуменецької ОТГ( дівоча футбольну команда ДЮСШ «Лідер») ;

-кращий тренер ДЮСШ «Лідер» 2019 року  (Сергія Кшемінський – тренер з легкої атлетики;

-олімпійська надія громади (легкоатлет Андрій Кшемінський);

-найуніверсальніший спортсмен-школяр громади (Анжеліка Старицька – волейбол, легка атлетика);

-кращі спортсмени ветеранського спорту Гуменецької ОТГ (3особи);

-краще село громади  (Залісся Друге).

Він підкреслив, що в комплексних змаганнях «Краще спортивне село Гуменецької об’єднаної територіальної громади 2019», які тривали з січня по листопад ,  входили чемпіонати з волейболу, баскетболу 3х3, шахів, тенісу настільного, міні-футболу, перетягування канату та гирьового спорту, взяли участь 14 сіл громади. Була запекла боротьба, і лише за більшою кількістю перших зайнятих місць було визначено переможця- Залісся Друге.

 Голова громади Інна  Абдулкадирова разом з начальником відділу освіти, культури, спорту і туризму Лілею Срібняк нагородила кожне село, що прийняло участь у змаганнях, спортивним інвентарем, кращі спортсмени сіл громади були відзначені грамотами та цінними подарунками.

Далі до нагородження долучилися почесні гості.

Володимир Клімов – начальник управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації від імені голови Хмельницької ОДА привітав спортсменів Гуменеччини  з успішним 2019 роком та побажав перемог у  прийдешньому.

Володимир Повх – голова ВФСТ «Колос» у Хмельницькій області, нагородив дипломом та кубком Гуменецьку сільську об’єднану територіальну громаду за перше загальнокомандне місце серед районів та ОТГ у Хмельницьких обласних сільських іграх «Хто ти, майбутній Олімпієць?» 2019 року.

Віктор  Флентін –перший заступник голови відділення НОК у Хмельницькій області, в рамках реалізації  акції НОК України «Олімпійська книга» і «Олімпійський куточок», передав спортивну літературу та олімпійську сувенірну атрибутику директору  Гуменецького ліцею Ліні Пазюк, директору ДЮСШ «Лідер» Олександру Дорожу вручив  прапор НОК України, а вчителя фізвиховання ліцею, багаторазового переможця всеукраїнських легкоатлетичних змагань серед ветеранів Миколу Дубчака нагородив кубком.Вказані особи вже 12 років поспіль за підтримки регіонального відділення НОК на високому організаційному рівні проводять міжобласний турнір з легкоатлетичних стрибків« Подільська весна»,який став спортивною візитівкою Гуменець.

Віктор Кривак – голова Кам’янець-Подільської районної ради та Віктор Дорож – начальник відділу культури, молоді, спорту та туризму Кам’янець-Подільської РДА, нагородили кубком та грамотою Гуменецьку ОТГ, яка була визнана кращою об’єднаною територіальною громадою Кам’янець-Подільського району з розвитку фізичної культури та спорту у 2019 році».  Учасники заход  також провели символічну церемонію «Свято Олімпійського прапора» на підтримку 39 представників України ,що змагаються на ІІІ-х зимових Юнацьких Олімпійських Ігор, які тривають у Лозанні (Швейцарія).

На черзі новий 2020 спортивний рік, який має стати не менш цікавим та насиченим на спортивні події.

Від admin