22 січня в Лозанні (Швейцарія) завершилися ІІІ зимові Юнацькі Олімпійські ігри, на яких найкращі юні атлети світу боролися за нагороди престижного міжнародного форуму.

Загалом 1880 атлетів з понад 80 країн світу віком від 15 до 18 років протягом 10 днів розіграли 81 комплект нагород в 16 зимових дисциплінах.

Україна на Іграх була представлена 39 спортсменами у 12 видах спорту: біатлоні, лижному двоборстві, хокеї 3х3, санному спорті, фігурному катанні, шорт-треці, стрибках на лижах, скелетоні, фристайлі, гірськолижному спорті, лижних гонках та сноубордингу.

Цьогоріч українські спортсмени здобули рекордну кількість нагород за роки виступів на Юнацьких Олімпійських іграх. В активі юних олімпійців України чотири нагороди – одне «золото», одне «срібло» та дві бронзові медалі.

«Золото» та «срібло» на рахунку наших хокеїстів Володимира Трошкіна (Дніпро) та Дениса Паська (Кривий Ріг) в змаганнях змішаних команд з хокею 3Х3.

Бронзові нагороди здобули:індивідуальну- фристайліст Орест Коваленко (Рівне) у дисципліні «біг-ейр» та спортивна пара фігуристів Софія Нестерова і Артем Даренський з Дніпра у змаганнях змішаних інтернаціональних команд.  Високі місця у п’ятірці найкращих в біатлоні, сноубордингу та санному спорті, особисті рекорди і найвищі позиції в гірськолижному спорті, дебют українського спортсменки на Юнацьких Олімпійських іграх у скелетоні – ці та інші досягнення стануть  мотивацією для юних спортсменів на шляху до дорослих перемог.

 «Юнацькі Олімпійські ігри – чудовий фундамент для подальшого розвитку молодих талантів. Для юних спортсменів олімпійські змагання в Лозанні стали першим і найвідповідальнішим міжнародним стартом в кар’єрі. Безперечно, це безцінний досвід і можливість спробувати власні сили на найвищому рівні», – наголосив президент НОК Сергій Бубка.

Багато спілкувався з нашими дітками на аренах, в Олімпійському селищі. Це розумні, вдумливі, амбіційні й талановиті молоді люди. Вірю, що на зимових Олімпійських іграх 2022 року в Пекіні і 2026 року в Мілані та подальших олімпійських стартах ми побачимо виступи багатьох учасників цієї нашої збірної», – підкреслив очільник НОК.

IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри 2024 року прийме Південнокорейська провінція Канвондо.

Від admin