31 січня в Карлсруе (Німеччина) відбувся  другий етап серії World Athletics Indoor Tour. У порівнянні з першим турніром у (Бостоні ) США, тут і програма змагань була насиченішою, і значно сильніший склад учасників,  що і  зумовило високі  результати. Приємно, що їх продемонстрували і українські легкоатлети.

Для  хмельничанки Марини Бех-Романчук турнір у Карлсруе став першим нинішнього сезону, на якому вона змагалася зі стрибків у довжину. До цього  бігала у Києві 60 метрів.З шести стрибків  у Німеччині результативним був один (третій), але і цього було достатньо для перемоги з найкращим результатом сезону у світі й особистим рекордом у приміщенні – 6,92 м, який є одночасно і рекордом області (попереднє досягнення 6,85м було встановлено нею в минулому році). Друге місце посіла чемпіонка світу німкеня Малайка Міхамбо (6,85м).Обоє в черговий раз перевершили олімпійський норматив (6,82м).

Як і два дні тому у Коттбусі, боротьбу за перемогу зі стрибків у висоту вели дві українки –киянка Юлія Левченко і Ярослава Магучіх з Дніпра. Магучіх з першої спроби подолала 2,02 м, які стали не лише новим світовим рекордом серед юніорок у приміщенні, а і національним рекордом України у приміщенні. Попереднє найвище досягнення серед жінок (2,01 м) було встановлено Вітою Паламар з Хмельницького 9 березня 2008 (Валенсія, Іспанія).

 «Я дуже щаслива. Насолоджувалася змаганнями і атмосферою. Дуже задоволена тим, що подолала 2,02 метри. Я у хорошій формі. Розуміла, що можу стрибнути високо – два дні тому саме спробувала свої сили у Коттбусі. Друга спроба на 2,04 була близькою. Сьогодні подолати їх не вдалося, але наступного разу зможу це зробити. Тренування цієї зими проходять дуже добре, я здорова. Наступні змагання у мене у Словаччині і Глазго», – прокоментувала Магучіх свою перемогу організаторам.

 Попередній юніорський світовий рекорд зі стрибків у висоту у приміщенні – 2,01 м – належав також Ярославі Магучіх. Його вона встановила 18 січня 2020 року на «Меморіалі Олексія Дем’янюка» у Львові.

  Юлія Левченко завершила змагання з результатом 1,99 м і стала з ним другою, хоча спроби на 2,02 метри також були надзвичайно близькими до успіху. Ще одна українка зі столиці Ірина Геращенко, посіла п’яте місце (1,93 м)

Місце у призовій трійці і зі стрибків у довжину серед чоловіків посів Владислав Мазур з Житомиршини, який  став третім, приземлившись у найкращій зі спроб на позначці 7,84м. Переміг іспанець Еусебіо Касерес (7,99 м).

Від admin