15 кращих спортсменів та стільки ж тренерів за вагомі досягнення на престижних всеукраїнських і міжнародних змаганнях у 2019 році отримуватимуть щомісяця стипендії від прожиткового мінімуму до 10000 грн, що передбачено рішеннями виконкому Хмельницької міської ради.

31 січня під час зустрічі Хмельницького міського голови Олександра Симчишина зі спортивною громадськістю відбулося урочисте вшанування тих, хто прославляв рідне місто в минулому році. У своїй промові очільник міста, зокрема, окреслив  основні здобутки  на міжнародних та вітчизняних аренах провідних спортсменів-легкоатлетів, важкоатлетів, боксерів, стрілків, гравців волейбольних,футбольних та регбійних команд. Він відзначив, що у 2019  вдалося покращити  спортивну  інфраструктуру в Хмельницькому шляхом побудови і введенням в експлуатацію повноцінного футбольного майданчика розміром 96мх48м зі штучним покриттям на території Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького,  пришкільних  мініфутбольних та  багатофункціональних майданчиків з синтетичним покриттям, встановленням в місцях масового відпочинку антивандальних столів для настільного тенісу, прокладенням декількох кілометрів велосипедних доріжок. В поточному році особливу увагу  було приділено побудові багатофункціонального Палацу спорту з головною ареною на 2500-3100 глядацьких місць, який вже у 2021 році планується ввести в дію на розі вулиць Прибузької та Трудової. Виготовлена документація  на Льодовий палац та триповерхову будівлю із спеціалізованими залами для занять боксом на території СК “Поділля” . В 2019 році 11,5 млн. грн. було виділено на фінансову підтримку ігрових видів спорту, понад 4 млн. грн. на індивідуальні види спорту, 2 млн. грн. на придбання обладнання та спортивного інвентарю. Окремо фінансувалися усі міські дитячо-юнацькі спортивні школи. З 2020 року тренерам ДЮСШ підвищено заробітну плату (від 20% до 80%, у залежності від категорії).

«До 2017 року тільки 10 спортсменів отримували стипендію 75% від прожиткового мінімуму, а тренери не отримували взагалі. Зважаючи на те, що рік 2020 – Олімпійський, а також успішні результати наших спортсменів зростають з року в рік вирішили, що далі (з 2021року) стипендію будуть отримувати вже 20 спортсменів і 20 тренерів. З 2019 року окрему щомісячну стипендію 10 000 грн призначили спортсменам, які мають реальні шанси виступити на Олімпіаді в Токіо. Таких у нас троє (легкоатлетка Марина Бех-Романчук,важкоатлет Дмитро Чумак та боксерка Марія Боруца). Також виплачуємо їм по 75 тисяч гривень на підготовку до Олімпійських ігор. А якщо повернуться із високими результатами (а це I-VI місця) – також отримають фінансову винагороду. Додам, що за свої успіхи двоє з них отримали земельні ділянки, а Марія Боруца– житло», – сказав Олександр Сергійович. 

Потім міський голова побажав усім присутнім, щоб 2020 рік приніс ще більше перемог, ніж 2019-тий,і нагородив кращих спортсменів і тренерів міста подарунками з врученням свідоцтв стипендіатів,подяк та грамот міської ради. Крім того, Почесні відзнаки міської ради різних ступенів отримали заслужений тренер України по боксу Анатолій Чумаков та президент обласної федерації боксу Андрій Чумаков.

Значну роль  у розвитку галузі фізичної культури і спорту на належному рівні відіграє  міське управління молоді та спорту , ініціативними працівниками якого є члени відділення НОК України в Хмельницькій області Сергій Ремез, Наталія Томусяк, Тетяна Загрійчук (Філонюк),які своєчасно та ефективно реагують на запити і потреби спортивної громадськості міста.

Від admin