Упродовж трьох днів в Хмельницькому проведено два змагання з плавання: чемпіонати області серед спортсменів 2002 року народження і молодших  та серед ветеранів в категорії «Мастерс», присвячені пам’яті засновника плавання на Хмельниччині Анатолія Агошкова.

Серед 80 учасників шкільної молоді, які долали різними способами дистанції від 50 до 1500 метрів відзначились такі чемпіони: хмельничани- Ірина Тоненька (вперше досягла нормативу майстра спорту-50м вільний стиль),Іван Фурман (виконав норматив кандидата в майстри спорту-200м вільний стиль),Максим Казіонов (комплексне плавання 200м,400м),Тимофій Богатир,2007 р.н. (спринтерські дистанції, вільний стиль) ;нетішинці-брасисти Андрій Корчевський та Ярослав Савелюк, найвитриваліший Богдан Главацький-переможець запливу на 1500м вільним стилем; Арсен Ковальчук 2009 р.н.(200м-батерфляй) з Теофіполя. Найкращим плавцем змагань вкотре став майстер спорту Андрій Коваленко  з обласного центру–багаторазовий чемпіон та призер всеукраїнських змагань серед юнаків та юніорів стилем батерфляй.

 У запливах ветеранів стартували понад 30 досвідчених спортсменів віком   від 35 років і старші, більшість з яких в молодості досягли рівня майстрів та кандидатів у майстри спорту з різних видів і нині регулярно задіяні в оздоровчій руховій активності, а  деякі з них є лідерами на змаганнях найвищого рівня серед однолітків. Це, зокрема, майстер спорту Юрій Ващук (брасист, призер чемпіонату Європи )  та Галина Павленко-багаторазова переможниця міжнародних змагань, котрі у 2019 році відбулися в Африці.

 Цьогоріч вони долали  спринтерську 50-метрову дистанцію будь-яким з 4-х класичних способів плавання (вільний стиль, брас, на спині, батерфляй) на вибір. Найкраще підготовлені плавці змагалися також в плаванні на 400 метрів вільним стилем та у комплексному плаванні на 100м. Незважаючи на вік, всі учасники демонстрували жагу до перемоги. Іноді призерів на фініші розділяли долі секунди.  Найбільше підтримки, схвальних відгуків та оплесків від глядачів і спортсменів отримала 80-річна Людмила Моторигіна ,котра регулярно відвідує басейн, долаючи під час тренувальних запливів сотні метрів вільним стилем.

Плавати і вболівати приходили родинами. Слід відзначити Ігоря Коваленка, який в перші два дні змагань підтримував вище названого сина Андрія, який перевершив досягнення батька. Ну, а сам глава сімейства наразі продемонстрував хорошу техніку подолання дистанції батерфляєм і став переможцем. Олег (батько) та Сергій (син) Правицькі були поза конкуренцією в брасі на 50м у своїх вікових групах (65-69 та 45-49 років відповідно). Серед призерів можна було побачити і спортивних функціонерів: начальника відділу управління молоді та спорту Хмельницької ОДА Сергія Заяца та першого заступника обласного осередку НОК України Віктора Флентіна. Переможці та призери змагань, які відбувались у 25-метровому басейні Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, відзначені організаторами заходу: грамотами, медалями управління молоді та спорту Хмельницької  ОДА, а найбільш активні ветерани отримали ще й  призи від обласної асоціації ветеранів та регіонального осередку Національного олімпійського комітету України.

Від admin