9 березня  в Київському національному театрі оперети відбудеться 14-а щорічна Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року» . Всеукраїнська премія «Герої спортивного року» є однією з найголовніших спортивних подій року й традиційно присуджується найкращим спортсменам, тренерам та фахівцям спорту за вагомі досягнення, що прославляють нашу країну в світі. Цього року під час гала-вечора, організованого Національним олімпійським комітетом, Спортивні Оскари в 12 номінаціях отримають найкращі спортсмени, тренери, команди року,що минув.

Процедура відбору кандидатів і визначення переможців є прозорою та демократичною та проходить в 3 етапи. Спочатку експерти НОК  та громадськості проводять детальний аналіз виступів наших спортсменів на головних спортивних стартах року. Таким чином створюється розширений список претендентів у кожній номінації (6-8 осіб). Після цього, протягом двох тижнів триває голосування спортивних журналістів нашої країни.

За підсумками голосування, в якому взяло участь 250 провідних спортивних журналістів з усіх регіонів, була визначена трійка претендентів, серед якої сьогодні «академіки» вибрали переможців у кожній номінації.

Переможці будуть названі лише під час самої Церемонії, а ось вибір лауреатів  в Олімпійському домі зробили легендарні спортсмени різних років шляхом таємного голосування під час засідання Української Академії Спорту.26 лютого Національний олімпійський комітет України оголосив трійки фіналістів у кожній з номінацій. До однієї з них потрапила легкоатлетка з Хмельницького .

На звання «Сенсація року» претендує срібна медалістка чемпіонату світу і бронзова медалістка чемпіонату Європи у приміщенні в стрибках у довжину Марина Бех-Романчук. Серед кандидатів також чемпіон світу з біатлону(гонка переслідування) тернополянин  Дмитро Підручний і переможець та срібний призер чемпіонату Європи, володар четвертого місця на чемпіонаті світу в стрибках у воду(вишка 10м) 13-річний Олексій Середа з Миколаєва.

Від admin