28 лютого керівники 25 регіональних осередків Національного олімпійського комітету України зібралися в столиці на Всеукраїнський семінар-нараду. Традиційний щорічний захід, що організовує НОК України з 2006 року у різних куточках країни з метою удосконалення взаємодії центрального офісу з відділеннями та підвищення ефективності реалізації регіональних олімпійських програм, прийняв Олімпійський дім.

Розпочинаючи зібрання президент НОК, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка наголосив на успішному початку олімпійського 2020 року, який вже встиг подарувати чудові спортивні звершення –

«Наша талановита молодь виборола найбільшу кількість нагород за історію виступів на зимових Юнацьких іграх – 4 медалі. Хочу привітати всіх присутніх з цим успіхом, а передусім з медалями відділення у Дніпропетровській, Київській та Рівненській областях, які представляють наші медалісти», – сказав президент НОК, відзначивши роботу регіональних відділень, які організовували  на підтримку юних олімпійців різноманітні челенджі та урочистості.

Попереду на всіх чекає головний старт чотириріччя – Ігри ХХХІІ Олімпіади в Токіо (Японія), тож Сергій Бубка закликав до консолідації зусиль відділень з місцевою владою задля сприяння підготовці кандидатів на участь у Олімпійських іграх та вирішення їх нагальних проблем та потреб.

«Хочу наголосити, що вирішення соціально-побутових питань спортсменів, тренерів, фахівців залишається завданням номер один для осередків у співпраці з місцевою владою».

За словами Сергія Бубки, у своїй діяльності НОК України намагається відповідати викликам часу, міжнародним тенденціям і стратегії  Міжнародного Олімпійського Комітету, тож не лише оновлює та удосконалює вже напрацьовані та перевірені проекти, а й шукає нові цікаві форми та  ресурси: «Крокуючи в ногу з часом, слідуючи Olympic Agenda-2020 ми активно впроваджуємо принципи діджиталізації, повністю переходимо на систему електронної звітності, що оптимізує час, ресурси як регіональних відділень, так і центрального офісу. Вважаю, ми повинні й надалі бути гнучкими, реагувати на виклики часу. Вірю, що розпочатий нами шлях буде підкріплюватися єдністю наших регіональних осередків, нашими спільними думками та цілями, нашою ефективною діяльністю на місцях».

Під час наради суб’єкти олімпійського руху обмінялися думками та досвідом своєї діяльності, жваве обговорення серед присутніх викликали внесені інновації щодо забезпечення ефективності роботи відділень , проведення Всеукраїнських проектів в регіонах та про запровадження нових нагород НОК України.

 Присутні урочисто привітали з 70-річчям голову комісії НОК з нагородної діяльності, дворазового олімпійського чемпіона Валерія Борзова і ознайомились з екологічним заходом Івано-Франківського відділення.Наступний семінар з представниками регіональних відділень буде проведено вже через два місяці  саме у Прикарпатті.   

Від admin