Ось уже чотирнадцять років поспіль Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством молоді та спорту вшанували видатні спортивні досягнення наших співвітчизників,серед яких є непересічні особистості,життєво пов’язані з Хмельниччиною.

9 березня 2020 року на сцені Київського національного академічного театру оперети під час щорічної Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року» відбулися нагородження видатних спортсменів, із-поміж яких і студентка ІІІ курсу факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Дар’я Білодід (чемпіонка світу, чемпіонка Європи та ІІ Європейських ігор з дзюдо у ваговій категорії 48кг) перемогла в номінації «Найкраща спортсменка року».

Переможцями в номінації «Найкращий тренер року» стали випускники цього ж вишу  Світлана Кузнєцова та Геннадій Білодід (батьки Дар’ї).  

 «Героям спортивного року» державні діячі, імениті спортсмени та зірки кіно, театру, шоу-бізнесу вручили престижні нагороди – ексклюзивні статуетки та дипломи, а також подарунки від партнерів Церемонії – торгової марки Brunch, офіційної спортивної мережі INTERSPORT, а також Азерчай, Гарант і Партнери, Страхової компанії ІНГО Україна, компанії ІНТЕРТОП Україна, мережі готелів Прем’єр, Ювелірного дому Art Vivace Jewelry, сім’ї ресторанів «Гурамма».

Тріумфаторка у номінації  «Найкраща спортсменка року» отримали від НОК України грошову премію у розмірі 100 тисяч гривень, а переможці в номінації «Найкращий тренер року»  – 75 тисяч гривень.

У номінації  «Сенсація року» серед трьох претендентів була і  срібна призерка чемпіонату світу та бронзова медалістка чемпіонату Європи у приміщенні в стрибках у довжину  хмельничанка Марина Бех-Романчук. Та все ж першість віддали тернополянину Дмитру Підручному – чемпіону світу з біатлону (гонка переслідування).

Раді поляни привітати з нагородою і киянина Володимир Іванова (Олімпійський чемпіон Ігор ХІХ Олімпіади 1968 року в Мехіко з волейболу),частого гостя міжнародних та всеукраїнських волейбольних ветеранських турнірів,що відбуваються у Хмельницькому,якого визнали найкращим серед чоловіків у номінації «Спортивна слава України».

З повною версією щорічної Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року » можна ознайомитися на офіційному сайті НОК України- noc-ukr.org.

Від admin