Кубок України серед чоловіків та жінок і Всеукраїнський турнір на призи Олімпійської чемпіонки Наталії Скакун з важкої атлетики в Чернігові став переглядом найближчого резерву  вітчизняних спортсменів до національної команди, основний склад якої наразі готується до заключних офіційних міжнародних змагань ,де будуть розігруватись рейтингові очки для відбору на 0лімпійські ігри -2020 в Токіо.

Успішно виступили на Кубку вже  досить відомі члени збірної  Хмельницької області. Зокрема,поза конкуренцією була  майстер спорту міжнародного класу Аліна Марущак. Ця атлетка встановила  власні рекорди у сумі двоборства (242кг) та в окремих вправах- ривку (110кг) і поштовху (132кг) після переходу до нової для себе вагової категорії (76кг) . Срібну медаль виборола  майстер спорту Лілія Гонимар (в.к.49кг),котра була найкращою в ривку,та все ж поступилась переможниці 1 кілограмом в сумі  .  

У  наших чоловіків- майстрів спорту, аналогічний медальний доробок :1 місце беззаперечно посів Ярослав Заболотний,вагова категорія 67кг,який набрав найкращу  для себе суму  280 (125+155)кг, другим (в.к.102кг,сума-370кг) завершив  змагання Андрій Божук,котрий поступився одним кілограмом Богдану Гозі  з Львівщини . У командному заліку  жіноча і чоловіча збірні Хмельниччини  посіли шості місця. 

  Наразі група провідних українських важкоатлетів,серед яких і хмельничани Дмитро Чумак та Ангеліна Ломачинська, завершують підготовку до чемпіонату Європи.

Від admin