Кілька днів тому Україна дізналася імена володарів «Спортивного Оскару», які були визнані кращими за підсумками своїх здобутків у 2019 року, а XІV премія «Герої спортивного року» стала ще однією яскравою сторінкою в історії вшанування вітчизняних спортсменів.

Нагадаємо,  Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року» була заснована у 2006-му Національним олімпійським комітетом за ініціативи президента НОК, Олімпійського чемпіона Сергія Бубки з метою відзначити тих, хто впродовж року гідно захищає прапор рідної держави та стає тріумфатором світових спортивних аренах.

Ця подія є однією з найочікуваніших у спортивному середовищі і давно завоювала славу «вітчизняного спортивного Оскара». Щороку кількість її прихильників лише зростає і серед них не лише атлети та вболівальники, а й діячі мистецтва та культури, політики, науковці, меценати.

На сьогодні близько 200 переможців отримали почесну відзнаку – ексклюзивну статуетку атлета, який тримає олімпійські кільця на долоні. Пропонуємо вам пригадати імена володарів спортивного Оскару різних років з Хмельниччини.

ЛАУРЕАТИ ЦЕРЕМОНІЙ «ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ»

за підсумками 2006 року

 «Найкраща команда року» – чоловіча збірна команда України з фехтування на шаблях (Дмитро БОЙКО, Володимир ЛУКАШЕНКО, Владислав ТРЕТЯК, Олег ШТУРБАБІН)

за підсумками 2007 року

 «Найкраща команда року» – жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Олена ХОМРОВА, Ольга ХАРЛАН, Ніна КОЗЛОВА, Галина ПУНДИК)

за підсумками 2008 року

 «Найкраща команда року» – Жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Ольга ХАРЛАН, Олена ХОМРОВА, Галина ПУНДИК, Ольга ЖОВНІР)

за підсумками 2009 року

 «Найкраща команда року (збірна) – Жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Ольга ХАРЛАН, Олена ХОМРОВА, Галина ПУНДИК, Ольга ЖОВНІР)

за підсумками 2013 року

«Найкраща команда року» (збірна) – Жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Ольга ХАРЛАН, Галина ПУНДИК, Олена ВОРОНІНА, Аліна КОМАЩУК)

 «Олімпійська надія України» – Аліна КОМАЩУК

за підсумками 2014 року

 «Найкращий спортивний організатор року» – Олександр ГЕРЕГА

за підсумками 2016 року

 «Найкраща команда року» (збірна) – Жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Ольга ХАРЛАН, Олена КРАВАЦЬКА, Аліна КОМАЩУК, Олена ВОРОНІНА)

Від admin