Радіо Свобода поспілкувалося з українськими олімпійцями, одними з головних сподівань на медалі у Токіо вже 2021 року (але офіційно Ігри залишаються під назвою Олімпіада – 2020) – про карантин, олімпійські втрачені надії та труднощі, які чекають ще в цьому році. Марина Бех-Романчук (легка атлетика) та Михайло Романчук (плавання)  їх називають однією з найкрасивіших українських спортивних пар. Вони, попри виступи у різних видах спорту та щільний графік, завжди знаходять час підтримати кохану людину. Та й нагороди здобувають, передаючи медальну естафету один одному. Оберти набрані, попереду 2020 рік, міжнародні змагання, пік форми та бажана Олімпіада.

– Здавалося б чекали цього, а коли почули про перенесення на рік, сили й бажання взагалі кудись пропали, – каже Марина. – Ти просто не знаєш, а що робити далі? Під питанням взагалі весь літній сезон. Всі ж розраховували на Олімпіаду. А чи будуть тепер інші якісь серйозні старти замість неї? Наскільки цей карантин затримається? Куди рухатися?

– Якесь почуття незавершеності зараз. Раніше як було, ти головні змагання завершив, зі спокійною душею можеш їхати у відпустку. А тут наче і тренувань зі змаганнями немає, тобто вважай відпочинок. І поїхати нікуди не можна через карантин, сидиш вдома, – пояснює Михайло. Вони часто жартували, що через щільний графік, різні дати змагань, бачаться або у відпустці, або вже на Олімпіаді. Тепер разом вдома, щоправда, привід не з приємних – офіційний карантин в Україні. Замість басейну та стадіону – квартира. Замість різноманітних довготривалих тренувань – жартома виконують фізичні вправи, навіть не так для підтримки фізичних вправ, як просто «не втратити розум від ізоляції».

Від admin