ХХХІІ Олімпіада 2020 році в 2020 році не відбудеться. Організатори вирішили перенести змагання  в Токіо на 2021 рік. Це четвертий випадок в історії, коли Олімпійські ігри переносять. І вперше, коли змагання відбудуться в непарний рік. Хоча вони залишать за собою назву Токіо-2020.

Сучасні Олімпійські ігри проводяться з 1896 року. Перші змагання відбулися в Афінах (Греція). З того часу кожні чотири роки відбуваються Олімпійські ігри. За винятком трьох (з врахуванням Токіо-2020 вже чотирьох) разів. В попередні роки причиною скасування Олімпіади ставали війни – Перша світова та Друга світова. І лише цього разу – вірус.

Берлін. 1916 рік. Проведенню змагань завадила Перша світова війна. Не допомогла навіть екехірія – священне перемир’я, яке встановлювалося в античні часи на час Олімпійських ігор. Варто відзначити, що Олімпіада-1916 року отримала порядковий номер VI (шість). За ними цей номер так і залишився закріплений. Вже наступні Олімпійські ігри в Антверпені отримали порядковий номер VII (сім). Цей принцип збережеться і надалі.

Токіо – Гельсінкі. 1940 рік. Не відбулися і XII літні Олімпійські ігри. Спочатку було заплановано їх проведення в Токіо з 21 вересня по 6 жовтня 1940 року. Та на заваді стала Друга японо-китайська війна, яка розпочалася у 1937 році. Тоді МОК переніс змагання до Гельсінкі, де вони мали бути проведені з 20 липня по 4 серпня 1940 року. Та 1 вересня 1939 року розпочалася Друга світова війна, і Олімпійські ігри остаточно скасували.

Лондон, 1944 рік. Після початку Другої світової війни змагання скасували. Однак Лондон без виборів отримав право провести Олімпіаду 1948 року. Правда, це вже були наступні за рахунком – XIV (чотирнадцяті) Олімпійські ігри.

Від admin