Уболівальники, представники засобів масової інформації і експерти (фахівці Ради Федерації легкої атлетики України) шляхом голосування визначили найкращих легкоатлетів України за підсумками березня- останнього місяця, у якому спортсмени ще мали змогу змагатися до введення карантину.

Боротьба за перемогу велася серед скороходів, при чому як серед чоловіків, так і серед жінок. За результатами голосування у всіх трьох категоріях найкращим легкоатлетом березня було визнано Едуарда Забуженка, а найкращою легкоатлеткою – Людмилу Оляновську.

Майстер спорту міжнародного класу Едуард Забуженко, якому днями виповнилося 22 роки, виграв чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій і зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби, виконавши олімпійський норматив на дистанції 20 км (1год20хв46сек – 13-й результат сезону у світі). До речі, наприкінці минулого року його  назвали також найкращим легкоатлетом грудня.

 Заслужений майстер спорту 27-річна Людмила Оляновська перемогла  на зимовому чемпіонаті України зі спортивної ходьби на дистанції 20 км з шостим результатом світового сезону (1год29хв13 сек),підтвердивши олімпійський норматив .

Вони своє сходження у спорті вищих досягнень розпочали в Хмельницькій області: Едуард, уродженець Хмельницького-в обласній ДЮСШ, Людмила, з с. Солобківці Ярмолинецького району-в Ярмолинецькій ДЮСШ.

Наразі обоє тренуються у заслуженого тренера України Анатолія Соломіна зі столиці і представляють Київщину.

 Разом з ними спортивна громадськість Хмельниччини вітає  також їх перших наставників-Олену Лещенко (м. Хмельницький, тренер Забуженка)  та Євгена Тараканова  (смт. Ярмолинці, тренер Оляновської).

Від admin