12 червня виповнилося 82 роки знаному у рідних Ярмолинцях ветерану спорту Володимиру Бохонському.  Напередодні   дня народження цієї шанованої в краї людини під час засідання  сесії районної ради відбулося його урочисте вшанування.

Трудова діяльність Володимира Федоровича  пов’язана переважно з роботою на землі, адже після закінчення Кам’янець-Подільського сільськогосподарського інституту працював агрономом і землевпорядником в Івано-Франківській  та Хмельницькій областях, де зміг в повній мірі проявити професійні якості і відповідальне ставлення до громадської діяльності.  Досягнувши пенсійного віку відчув, що погіршився стан здоров’я ,тож вирішив серйозно зайнятися фізкультурою :оздоровчим бігом, спортивною ходьбою, гімнастичними вправами. З часом, коли самопочуття покращилось, поступово збільшував навантаження і вирішив долучитись до ветеранського спорту. Отримаючи поради та консультації від тренера місцевої ДЮСШ Євгена Тараканова, представників Клубу ветеранів легкої атлетики Хмельницької області, вийшов на  рівень ,який дозволив  змагатися на обласних та  всеукраїнських  чемпіонатах і кубках, а згодом увійти до складу збірних команд області та України, взяти участь  і в офіційних міжнародних стартах.

Завдяки ціленаправленій підготовки,  сили духу і волі практично на всіх ветеранських змаганнях входив до числа призерів, здобуваючи дипломи, медалі, кубки призи. В його доробку є срібна нагорода чемпіонату світу в спортивній ходьбі, рекорди України в бігу на 800, 1500  3000 метрів у приміщенні серед однолітків . Наразі готується до нових перемог. Разом з тим, в перервах між тренуваннями за власної ініціативи підтримує належний порядок на райцентрівському стадіоні.   І недаремно такій людині, яка прославила район, рішенням сесії райради присвоєно звання” Почесний громадянин Ярмолинецького району”. Перед початком пленарного  засідання останньої сесії райради Володимиру Бохонському  було вручено відзнаки почесного громадянина: посвідчення, нагрудний, знак, стрічку, грошову винагороду та квіти. Крім того, за вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію олімпійського руху  на Хмельниччині він отримав подяку, кубок і премію відділення Національного олімпійського комітету України в області . Нагородження ветерана-активного учасника Олімпійського дня, Олімпійських уроків, екологічних заходів провели голова Ярмолинецької  райради Володимир Безушко та перший заступник відділення НОК України в Хмельницькій області

Від admin