З 24 по 25 липня в 50-м басейні “Метеор” міста Дніпро пройшов перший етап Кубку України з плавання. На цих змаганнях виступав єдиний представник Хмельниччини- майстер спорту Андрій Коваленко,2003 року народження, випускник гімназії №1 та відділення плавання обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.

 У фінальному запливі на 50м батерфляєм він показав третій результат -25,08сек (особистий рекорд-25,00cек) . Крім того, Андрій посів 6-ті місця тим же стилем на інших дистанціях-100м (55,42сек) та 200м(2хв09,43сек). Відсутність можливості упродовж двох місяців тренуватись в басейні у зв’язку з карантином завадили цьому талановитому і цілеспрямованому юнакові набути витривалості і увійти до числа призерів в запливах на сто та двохсотметрівках.

Вітаємо  талановитого юнака та його тренера-наставника Володимира Міщанінова   з хорошим виступом.

На змаганнях свій високий рівень підтвердив найтитулованіший на сьогодні плавець України, заслужений майстер спорту рівненчанин Михайло Романчук,  який впевнено виграв дві дистанції вільним стилем :200м-1хв52,42сек ,400м-3хв53,68сек. Обоє напередодні стартів у Дніпрі тренувались у 25-метровому басейні Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.

Зазначимо, що призери світових і європейських чемпіонатів Михайло Романчук та його дружина- легкоатлетка Марина Бех-Романчук з Хмельницького є  олімпійськими надіями України на Ігри в Токіо.

Від admin