Початківці групи оздоровчого плавання «Срібний дельфін» взяли участь в освітньому проєкті НОК України, що реалізується спільно з Coca-Cola Foundation, #OlympicLab.

Модуль  проекту за напрямком  «Розвиток/добробут –пізнай себе» презентовано 30 липня безпосередньо в офісі відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області .

Розпочав  захід  вітальними словами перший заступник голови обласного осередку  НОК Віктор Флентін, який відзначив важливість дотримання здорового способу життя, особливо в умовах всесвітньої пандемії пов’язаної з поширенням вірусу COVID-19.

До бесіди приєдналась керівник групи «Срібний дельфін»-кандидат педагогічних наук Єлізавета Корсун, котра акцентувала увагу на необхідності вести активний спосіб життя ,займаючись руховою діяльністю,щоденно виконувати  гімнастичні вправи та правильно харчуватись. Далі вона зупинилася на особливостях  оздоровчого плавання в її колективі,куди батьки приводять  дітей віком від 3 років і старших ,деякі з яких страждають порушенням постави ,плоскостопістю,  сколіозом .Та вже через кілька років регулярних занять більшість з них під наглядом досвідчених фахіфців не лише покращують стан свого здоров’я, навчившись плавати і відчувати впевненість у  воді,але й в подальшому продовжують вдосконалюватись  у відділенні плавання Обласного центру фізичного виховання,виконуючи  розрядні нормативи і здобуваючи нагороди навіть на змаганнях  всеукраїнського рівня.

Крім того, 25 учасників заходу з цікавістю переглянули фрагменти документального фільму про естафету олімпійського вогню шляхами Хмельницької області 8-9 липня 1980 року напередодні ХХІІ Олімпіади, ознайомились з сувенірною продукцією,символами і талісманами  того періоду  на розгорнутій в офісі відділення  виставці. А троє з них надали свої роботи (малюнки) на обласний  конкурс «Олімпійський талісман», що проводиться  відділенням до 10 вересня поточного року.

Учасники заходу отримали сувенірну продукцію НОК України і можливість сфотографуватись на згадку в родинному олімпійському колі .

Завершився модуль практичним заняттям під наглядом Єлізавети Корсун  у басейні  ОЦФВУМ, де діти виявляли стан своєї підготовки на даному етапі.

Від admin