Пандемія COVID-19 внесла безліч змін до міжнародних і національних легкоатлетичних календарів 2020 року. І стосуються вони як стадіонних, так і позастадіонних видів. Федерація легкої атлетики України та її територіальні осередки  були змушені скасувати більшість основних змагань, та все ж  провели ряд пробігів в онлайн-режимі, в деяких з яких відзначилася наша землячка  .

Особливістю змагань в онлайн-режимі є те, що вони проводяться у відведений час в різних  населених пунктах та умовах: бігуни  долають  заявлені дистанції здебільшого в місцях свого  постійного проживання на бігових доріжках стадіону з різним покриттям, на шосе або на стежках і просіках лісових масивів та в паркових зонах. Контроль  за їх перебуванням  на дистанції організатори здійснюють із застосуванням сучасних технологій.

  Завзяттю та цілеспрямованності Світлани Миколаївни Ільченко –керівнику відділу управління Державної казначейської служби у Нетішині, можна позаздрити . Захопившись в останні роки бігом на довгі дистанції, вона залюбки  та успішно  приймає участь в популярних  пробігах  в Україні і зарубіжжі, пізнаючи також природні красоти та історію місць перебуваня . Цьогоріч спробувала  свої можливості участю в заочних змаганнях.  

Світлана протягом травня-червня тричі стартувала і фінішувала  у всеукраїнських пробігах, долаючи кола на стадіоні ЗОШ-2 міста Нетішина .

10 травня відбувся онлайн Drohobych Half Marathon 2020(м.Дрогобич Львівської області) на дистанціях 7 та 21км . Старт був з 07.00 до 10.00. До 15.00 потрібно було відправити скрін свого забігу в STRAVA. Фіксування часу на всіх онлайн дистанціях здійснювалося за допомогою GPS-технологій з подальшим експортом даних до сервісу STRAVA чи використанням самого застосунку STRAVA під час подолання дистанції. Всього  у забігу прийняло участь близько двохсот людей. 

На дистанції 21км  Світлана показала результат 1год29хв25сек, зайнявши перше місце в абсолютному заліку серед жінок всіх вікових груп.

 Протягом 17 травня під лозунгом “Нехай твої карантинні будні будуть розбавлені яскравими емоціями та спогадами про те, як ти не здався навіть в таких умовах, відсвяткуй День вишиванки яскраво” разом з Shypshyna Run Club(м. Львів),  тривав онлайн забіг Всеукраїнський “Shypshyna Ethno Run” .  Майже півтисячі учасників з усієї країни довели,  що навіть під час карантину можна досягати нових вершин. Не важливо де ти бігтимеш і в який час. Переможців визначали по скріншотах із наших бігових додатків. Дистанції, на які діяла реєстрація – марафон (42 км 195 м), півмарафон (21км 97,5 м), 10 км та 5км та дитячі забіги. Ільченко подолала дистанцію 10км з результатом 39хв36сек, зайнявши при цьому  друге місце серед жінок.

26 червня спільно з FamilyRunClub в місті Бердичеві було проведено онлайн забіги напівмарафону “Я-Українець”, приуроченого Дню Конституції та Дню молоді.

Учасники змагались на наступних дистанціях :

5 км – жінки, чоловіки

10 км – жінки, чоловіки

21 км – жінки та чоловіки

Також забіги було організавано і для  дітей. Слід зазначити, що участь у індивідуальних забігах взяли більше 100 любителів бігу. По завершенню змагань учасники отримали подарунки від спонсорів забігу та відділення НОК України в Житомирській області. На дистанції 10км Світлана посіла перше місце з результатом 40хв02сек.

Лише 19 липня  в умовах послаблення карантину з метою випробувати свої сили і витривалість, насолодитися природою, поспілкуватися з друзями змогла вирушити в м.Бровари на Київщині і взяти участь в  забігу “Третій Еко-трейл “Весняний Ліс” на локації, що стала легендарною!

На дистанції 11км Броварського лісу, маршрут якого пролягав по грунтовому, пісчаному та бетонному покриттю в одне коло. в режимі реального часу   показала результат 47хв08сек, зайнявши перше місце  серед жінок.

 Як підсумок: чотири старти- чотири медалі, дипломи, подарунки та позитивні емоції.

А нещодавно Світлана Миколаївна впевнено виграла першість на чемпіонаті Хмельницької області в бігу на 3000 метрів. Так що є молоді з кого брати приклад.

Від admin