На Хмельниччині продовжує створюватись сучасна спортивна інфраструктура для занять олімпійськими видами спорту. Черговим об’єктом, який було відреконструйовано, стало легкоатлетичне ядро стадіону “Центральний” міста Старокостянтинова.

 Цей процес тривав кілька років  із залученням фінансування з бюджетів всіх рівнів для проведення будівельно-ремонтних робіт. І ось на День Незалежності було урочисто відкрито арену, яка має повноцінну легкоатлетичну складову – дев’ять доріжок по колу, всі необхідні сектори, включаючи сектор для метання молота та диска. Наразі очікується процедура сертифікації  стадіону.

Варто відмітити, що місцеві шанувальники легкої атлетики пишаються вагомими досягненнями своїх земляків, адже своє сходження до спортивних вершин тут розпочали Олімпійський чемпіон 1972 року з метання молота, авторитетний фахівець зі світовим визнанням Анатолій Бондарчук, чотири майстри спорту міжнародного класу, бронзовий призер Перших літніх юнацьких олімпійських ігор в стрибках у висоту Віктор Черниш ,а в ДЮСШ плідно працює амбітний і цілеспрямований колектив відділення легкої атлетики, зусилля яких спрямовує у правильне русло досвідчений заслужений тренер України Володимир Гоняк.

Серед запрошених почесних гостей на урочистості прибули титуловані вихованці місцевої ДЮСШ –учасник Олімпійських ігор 2000 і 2004 (5 місце) років, срібний призер чемпіонату світу в приміщенні в стрибках у висоту Андрій Соколовський  та Микола Нижник, який виконав норматив для участі в марафоні на ХХХІІ Олімпіаді, а також керівники відділення НОК України в Хмельницькій області. Член НОК ,голова регіонального відділення Юрій Краснюк привітав від усієї олімпійської родини містян і причетних до реконструкції чудового спортивного об’єкту осіб та вручив подарунки і олімпійську сувенірну продукцію тренерам і вихованцям ДЮСШ, яким належить продовжити славні традиції по виявленню талановитої молоді і виведенню її на  всеукраїнський та міжнародний рівні. Після традиційного перерізання стрічки міським головою Миколою Мельничуком разом з народними депутатами України та депутатами обласної ради відбулися  показові виступи спортсменів і святковий концерт.

Від admin