28 серпня проведено обласний вебінар з методистами предмета фізичного виховання відділів(управлінь) освіти міст, районів, об’єднаних територіальних громад та ДЮСШ Хмельниччини з питань організації освітнього процесу з фізичної культури в закладах загальної середньої освіти на початку 2020-2021 навчального року.

Ініційована досвідченими фахівцями освітянських та спортивних закладів області пряма трансляція заходу велась з Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а слухачами стали понад 60 спортивних освітян.

Методист фізичної культури ХОІППО, член відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області області Олег Шнира ознайомив учасників вебінару з медико-педагогічним контролем за учнями під час освітнього процесу в період пандемії.
Цікаву інформацію отримали методисти від першого заступника голови  відділення НОК Віктора Флентіна. Він поділився досвідом щодо проведення масових спортивно-пізнавальних заходів, проєктів та конкурсів НОК («Олімпійський урок», «Олімпійський тиждень», «Олімпійське лелеченя», конкурс спортивної фотографії) , які традиційно розпочинаються у вересні в навчальних закладах України. Детальніше зупинився на цьогорічних особливостях. Були обговорені можливі варіанти проведення Всеукраїнського проєкту серед дітей та молоді«Олімпійський урок #BeActive»в рамках Європейського тижня спорту в залежності від епідеміологічної ситуації і запровадження карантинних умов, правил, рекомендацій МОЗ.

Віктор Володимирович також відзначив, що Олімпійська освіта дозволяє зацікавити та залучити максимальну кількість дітей і молодь до ідеалів та цінностей олімпізму, рухової активності і повідомив методистам про порядок отримання у регіональному відділенні літератури і атрибутики НОК з олімпійською символікою для проведення «Олімпійських уроків».

Від admin